Sport

Košarka, NBA Liga

Bogdanović skroman u drugoj pobjedi Wizardsa

Bogdanović skroman u drugoj pobjedi Wizardsa
Twitter / @WashWizards

Tri dvoboja NBA doigravanja odigrana su noćas i u sva tri domaćini su upisali druge pobjede. Najuvjerljiviji bili su Warriorsi protiv Blazersa unatoč neigranju Kevina Duranta

Washington Wizardsi poveli su 2-0 u seriji protiv Atlante zahvaljujući sjajnom nastupu Johna Walla i Bradleyja Beala. Njih dvojica ubacili su 20 od zadnjih 21 poena Wizardsa i prelomili su dvoboj.

Wizardsi su obranili prednost domaćeg terena i pokušat će u Georgiji uzeti barem jednu pobjedu čime bi napravili veliki korak prema prolazu u drugu rundu doigravanja. Hawksi nisu uspjeli u prvom naumu, uzeti pobjedu u gostima i doći do breaka i sada nemaju pravo na krivi korak.

Još jednom su i jedni i drugi imali ispodprosječan šut s vanjskih pozicija, no Atlanta je prednjačila sa samo 4/20 za tri poena. Na poluvremenu je bila na 0/8 za tricu, malo se podigla u nastavku, ali ne dramatično. Wizardsi su bili tek nešto bolji sa 7/22.

Bojan Bogdanović na parketu je proveo 22 minute i šuterski nije bio raspoložen. Šutirao je za dva 0/2, za tricu 1/5, a u šest poena ugradio je i 3/4 s linije slobodnih bacanja. Svemu tome dodao je šest skokova.

"Bila je to jako teška utakmica za voditi je. Imali smo određenih problema, ali i znali smo se iz njih izvući što je pozitivno", rekao je nakon susreta Scott Brooks.

John Wall bio je prvo ime susreta s 32 poena, devet asistencija i pet skokova, Beal je dodao 31 poen, a Marcin Gortat 14 poena, deset skokova i pet blokada. Kod Hawksa Paul Millsap ubilježio je 27 poena i deset skokova, a Dennis Schröder 23 poena i šest asistencija.

Seriju između Rocketsa i Thundera svi doživljavaju kao seriju Hardena protiv Westbrooka. Iako je Westbrook dobio bitku u drugoj utakmici i popravio dojam nakon skromnijeg nastupa u prvoj, Harden ima 2-0 i ide prema drugoj rundi doigravanja.

Westbrook je stigao do triple-doublea, ubacio je usput čak 51 poen, ali za to je potrošio čak 43 šuta iz igre uz vrlo loših 4/18 u zadnjoj četvrtini. 

"Nije stvar u umoru, bio sam u redu", nezadovoljno je komentirao zadnju dionicu Westbrook koji je stao kada je bilo najpotrebnije.

U prvom susretu Rocketsi su slavili s čak 31 razlike, ovdje je Thunder u drugom dijelu imao dvoznamenkastu prednost, ali u kombinaciji Westbrookovog forsiranja i izostanak veće pomoći ostalih, Oklahoma je pala u završnici i ostala bez pobjede.

"James je na sebe privlačio dosta pozornosti i morao sam biti spreman pogoditi te šuteve. Nije moglo biti bolje vrijeme za te ubačaje", komentirao je nakon susreta Eric Gordon koji je u završnici ubačajem za 114:104 praktički riješio svaku dvojbu oko pobjednika.

Harden je utakmicu završio s 35 poena i osam asistencija, Gordon je dodao 22 poena, a Louis Williams 21. Kod Thundera Westbrook je imao 51 poen (17/43), deset skokova i 13 asistencija dok je Andre Roberson dodao 13 poena i osam skokova od čega sedam u napadu.

Stephen Curry i Klay Thompson kombinirano su šutirali tek 12/35, Draymond Green ubacio je tek šest poena, Kevin Durant zbog ozljede propustio je dvoboj, ali Warriorsi su svejedno uništili Blazerse s čak 110:81.

Opširnije na portalu Sportnet.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti