Sport

biciklistička utrka

Tour of Croatia: Talijan Ruffoni prvi prošao kroz cilj u Zadru

Tour of Croatia: Talijan Ruffoni prvi prošao kroz cilj u Zadru
Dino Stanin/PIXSELL

Talijan Nicola Ruffoni, član momčadi Bardini pobjednik je treće etape Tour of Croatia vožene u dužini od 237 kilometara od Imotskog do Zadra, dok je hrvatski biciklist Kristijan Đurasek (Emirates) nakon pada ispustio vodstvo u ukupnom poretku.

Ruffoni je 237 kilometara dugačku dionicu prošao za pet sati, 55 minuta i 27 sekundi pobijedivši u završnom šprintu sunarodnjake Giacoma Nizzola (Trek - Segafredo) i Riccarda Minalija (Astana).

Hrvatski biciklist Kristijan Đurasek, koji je nakon druge etape bio u ukupnom vodstvu, pao je za vrijeme prolaska kroz Pakoštane, zbog čega je zaostao dvije minute i 32 skunde za Ruffonijem, dovoljno tek za 112. mjesto, pa je nakon tri etape tek na 34. poziciji ukupnog poretka.  

U ukupnom vodstvu je Španjolac Jaime Roson Garcia, a Vicenzo Nibali je drugi s pet sekundi zaostatka. Najbolji Hrvat u ukupnom poretku je Radoslav Rogina na 13. poziciji s 43 sekunde zaostatka.

Treći dan na rasporedu je bila najduža dionica ovogodišnje utrke, čak 237 kilometara duga etapa između Imotskog i Zadra.

Nakon prolaznog cilja u Šibeniku, slijedili su tehnički složeni prolasci kroz turistička središta Pakoštane i Biograd na Moru u kojem se nalazio drugi bonifikacijski sprint na etapi, a zatim i Sveti Filip i Jakov te Sukošan.

Završni krug u Zadru prolazio je starom gradskom jezgrom, a staza je na posljednjem kilometru bila široka i bez zavoja pa je odlučivao završni šprint.

U petak je na rasporedu 4. etapa, 171 km dugačka dionica od Crikvenice do Umaga.


Reci što misliš!