Sport

Nogometni Zadar se ponovo budi

Dominik Livaković: Snagu mi daje pokojni dida, a savjete moj Subašić

Dominik Livaković: Snagu mi daje pokojni dida, a savjete moj Subašić
Facebook / NK Zadar

Zadranin Dominik Livaković, prošao je ove sezone veliku školu, od Lige prvaka s Dinamom do hrvatske reprezentacije. Simpatični vratar Dinama još je jedan od zadarskih nogometnih dragulja koji su ponos Kalelarge

U polufinalu Lige prvaka nastupit će čak trojica igrača koji su prve korake napravili na Stanovima. Livaković sada nema vremena za takve snove, priprema se za napetu završnicu prvenstva i derbi s Hajdukom, a nakon svake utakmice sluša savjete Danijela Subašića. 

"Derbi s Hajdukom ima veliko značenje za nas, borimo se za prvaka i moramo pobijediti. Nema kalkulacija", rekao je Livaković za index.hr i upozorio:

"Moramo pokazati više agresivnosti i konkretnosti u napadu. Moramo popraviti realizaciju"

Bit će teže bez Soudanija. Ukoliko ne dođe do preokreta, Alžirac neće zaigrati zbog suspenzije. Zbog njegovog slučaja sprema se hitan sastanak Komisije za žalbe, ali Livaković se time ne opterećuje:

"Naći ćemo novog mister derbya. Nek' zabije bilo tko, ne zanima me. Bitna je samo pobjeda"

Prijetit će mu najbolji strijelac Hajduka, Marko Futacs koji prvi put igra derbi s Dinamom.

"Nismo se još susreli ali analiziram njegovu igru s trenerom. Jak je igrač, moćan kao i Ohandza, dobar miks. No, mislim da će se u ovoj utakmici pitati samo Dinamo", jasan je Dinamov vratar koji se nada i većem broju navijača na Maksimiru.

"Uvijek na aplikaciji pogledam kakvo će biti vrijeme: Subota, 15 sati, očekujem i pozivam navijače da nam pomognu"

Livakoviću puno pomaže i Danijel Subašić, prvi vratar reprezentacije koji se s Monacom bori za naslov prvaka Europe. 

"Čujemo se skoro nakon svake utakmice. Daje mi puno korisnih savjeta, posebno kada nešto napravim krivo, kao u protekloj utakmici protiv Lokomotive. Krivo sam dodao, a Subašić mi je rekao da takve situacije samo što prije moram zaboraviti jer do kraja utakmice ima još puno vremena. Usporedio je to sa svojom situacijom u Hajduku, kada su mnogi bili ljuti na njega zbog tuđih pogrešaka. On bi to samo stavio sa strane" 

Kada je riječ o psihološkoj pripremi pred utakmicu, Livaković nam otkriva:

"Ništa posebno, popričam malo s pokojnim didom i pomolim se" 

Očekuje da će reprezentacija Hrvatske doći u Zadar. 

"Iskreno se nadam i priželjkujem taj scenarij, siguran sam da Zadar to može organizirati i prilagoditi tribine za sedam-osam tisuća gledatelja. To bi bila velika pomoć za klub u kojem se konačno dobro radi. Imam puno prijatelja dole, čujem da dečki primaju i plaće, sigurno je bolje nego kada su primali u kuvertama"

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!

 Izdvojeno