Sport

Zadarska dica

Tri polufinalista Lige prvaka u svega nekoliko kilometara

Tri polufinalista Lige prvaka u svega nekoliko kilometara
Facebook / NK Zadar

Modrić je u novim zgradama na Višnjiku, nekoliko stotinjaka metara od Melade, zadarskog kvarta u kojem je davno osvanuo grafit: “Dvi su Amerike, jedan je Dado Pršo!”. Niti kilometar dalje, na Bulevaru, stan ima Subašić, a blizu je Smiljevac, gdje žive Vrsaljkovi

Petorica igrača u polufinalistima Lige prvaka su iz Madrida - Koke, Gabi, Nacho, Alvaro Morata i Fernando Torres. No čak trojica polufinalista dolaze iz Zadra, a sva trojica smještena su u svega kilometar. Sva trojica ponikli su u Zadru, klubu koji danas igra u trećoj ligi. A trenirao ih je Miodrag Paunović.

- Subašić je godinu dana stariji od Luke, ali nisu igrali u istoj generaciji, Suba je uvijek igrao sa starijima. On i moj sin su znali po cijele dane biti na igralištu, i prije treninga i poslije. Nevjerojatno koje su radne navike imali - otkrio je Paunović za 24 sata.

Slično je bilo i s Lukom.

- Živio je u hotelu Kolovare, a dolazio na treninge iako su padale granate. Nakon jednog treninga rekao sam okupljenima: ‘Luka će jednog dana igrati u Realu. Vidjet ćete’. Neki su se smijali, neki su se složili. Za Subu nisam baš imao nos, nisam mislio da će baš tako daleko dogurati, ali on je danas najkompletniji golman kojeg je Hrvatska imala. Susjedi smo u Zadru, često se čujemo i kad sam vidio da su tri igrača iz Zadra u polufinalu Lige prvaka, srce mi se ispunilo srećom. Ipak sam bio dio odrastanja tih igrača - smatra Paunović, koji je igračima bio kao otac.

Hrvati nikad u povijesti bolji u Ligi prvaka! Modrić i Mandžo već rekorderi

Zadar i Madrid. Kakva priča. Dva grada - osam igrača u polufinalu Lige prvaka. Kako ne bismo bili ponosni.

Luka i Šime i u Zadru provode vrijeme zajedno. Nakon ispadanja s Eura Luka je odveo 10 prijatelja, među kojima je bio i Šime Vrsaljko, u konobu u Sukošanu. S njima je bio i Predrag Mijatović, koji je bio sportski direktor Real Madrida i koji je najzaslužniji za dolazak Luke u Real.


Reci što misliš!