Sport

Nogomet, MaxTV Prva HNL

Teatar apsurda na vrhuncu: Soudani pomilovan i igra protiv Hajduka

Teatar apsurda na vrhuncu: Soudani pomilovan i igra protiv Hajduka
Sanjin Strukic/PIXSELL

Disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić Bekić Hilala Soudanija je kaznio jednom utakmicom neigranja i Alžirac je trebao propustiti derbi protiv Hajduka u subotu, ali u posljednji trenutak dogodio se veliki preokret

Samo dan prije velikog derbija na Maksimiru HNS-ova komisija za žalbe na današnjem je zasjedanju prihvatila Dinamovu žalbu i Soudani može zaigrati protiv Hajduka.

Podsjetimo, sudac Pejin nije Soudanija kaznio zbog nesportskog poteza u utakmici protiv Lokomotive prošli petak kada je udario Luku Capana, no isto tako Alžirca je bilo nemoguće naknadno kazniti ako netko ne podnese prijavu. Nije to učinio ni Hajduk, ni Rijeka, naravno ni Lokomotiva, ali jest nogometaš NK Plomina Goran Kvalić...

Poslao je mail u HNS i disciplinski sudac po toj je prijavi reagirao na način da je Alžirca suspendirao na jednu utakmicu što je automatski značilo propuštanje derbija. No Soudani se žalio, a danas je ta žalba i prihvaćena te smije igrati u subotu.

"Po meni, Pavličić je napravio neodrživi presedan i sva sreća da on nije u Uefi, jer bi vjerojatno vratio Vidala u igru i ponovio utakmicu Real - Bayern", rekao je u srijedu šef sudaca Ante Kulušić. 

I tada je već bilo jasno da bi Soudani mogao biti pomilovan, a danas je stigla i definitivna potvrda...


Reci što misliš!