Sport

Ružna slika o stanju u nogometu

Kos: Zahtijevamo od HNS-a žuran sastanak s predstavnicima svih klubova

Kos: Zahtijevamo od HNS-a žuran sastanak s predstavnicima svih klubova
Ivo Cagalj/PIXSELL

Predsjednik Uprave Hajduka Ivan Kos u petak je izrazio žaljenje zbog odluke Komisije za žalbe Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) kojom je ukinuta suspenzija od jedne utakmice neigranja nogometašu Dinama El Arabiju Hilalu Soudaniju, te je od HNS-a zatražio žuran sastanak predstavnika svih klubova

"Nakon današnje, nažalost, očekivane odluke Komisije za žalbu u 'slučaju Soudani', HNK Hajduk je poslao dopis HNS-u i svim klubovima Prve HNL sa zahtjevom za hitnim sastankom na kojem će se konačno raspraviti ovo neodrživo stanje u hrvatskom nogometu. Imamo spremne zahtjeve od kojih nećemo odustati, dok se ovaj teatar apsurda ne prekine. Apeliram i na ostale klubove da se priključe ovoj inicijativi jer ovo nije prvi put da su naknadna pamet, upitne odluke i maćehinski odnos naštetili hrvatskom nogometu", izjavio je predsjednik Hajduka Kos.

Na službenoj stranici Hajduka navodi se kako od uspostave hrvatske samostalnosti Komisija za žalbe nije se sastala ovako brzo te je očito da se u "slučaju Soudani" napravio još jedan "opasan presedan u nizu koji potvrđuje ružnu sliku o općem stanju u hrvatskom nogometu."

"Podsjećamo kako je navedeni igrač Dinama naknadno bio kažnjen od strane disciplinskog suca Prve HNL Saše Pavličića Bekića nakon što ga je sudac utakmice Dinamo – Lokomotiva Tihomir Pejin propustio kazniti isključenjem zbog udaranja protivničkog igrača. Poništavanjem i te naknadne odluke ispisalo se još jedno poglavlje u nizu štetnih odluka po hrvatski nogomet," poručuju iz Hajduka.

Soudani je zbog nesportskog ponašanja na nedavnoj utakmici Hajduk-Dinamo prvobitno je odlukom disciplinskog suca Saše Pavličića kažnjen jednom utakmicom neigranja što znači kako u tom slučaju ne bi mogao nastupati i na subotnjem najvećem derbiju hrvatskog nogometa Dinamo-Hajduk koji će se igrati na Maksimiru. Prvobitna suspenzija Soudanija jednom utakmicom neigranja uslijedila je nakon što ga je zbog nesportskog ponašanja prijavio igrača NK Plomin iz četvrte lige.

Komisija za žalbe na žurno sastanku u petak ukinula je odluku o suspenziji Soudanija , te odbacila prijavu igrača NK Plomin. Komisija za žalbe je u službenom obrazloženju navela kako su kaznom Saše Pavličića grubo narušena autonomija suca utakmice Dinamo-Lokomotiva. S druge strane Pavličić ustvrdio kako nije niti mijenjao sučevu odluku, nego reagirao na prijavu što mu pravilnik nalaže.


Reci što misliš!