Sport

Nogometni mercato

Monaco doveo veznjaka Anderlechta za kojim je 'ludovalo' pola Europe

Monaco doveo veznjaka Anderlechta za kojim je 'ludovalo' pola Europe
RSC Anderlecht

Iako je Leonardo Jardim ove sezone skrojio gotovo savršenu momčad, dostoju polufinala Lige prvaka i s najljepšim, napadačkim crtama, Kneževi su spremni dominirati i na nogometnoj tržnici i tijekom nadolazećeg ljeta

Kako javlja talijanski transfer guru Gianluca Di Marzio, a prenosi Sportarena, Monaco je u petak kasno navečer dogovorio bombastičan transfer, a da pritom nije morao iskeširati ogromnu količinu novca.

Pred vratima kluba iz Kneževine je – Youri Tielemans! Istovremeno, za potpis 19-godišnjeg Belgijanca izvisio je milanski Inter, koji je prethodnih dana također bio ozibljno zainteresiran. Ali, Monaco je bio konkretniji.

Ovaj polivalentni veznjak kojeg traži gotovo cijela Europa, dogovorio je sve uvjete suradnje nakon što je prethodno proveo dan u sunčanom Monaku u društvu svog agenta. Svi francuski mediji tvrde da je kući otišao s ugovorom u rukama, koji bi mu trebao jamčiti mjesečnu plaću do srpnja 2022. godine. Iako detalji ugovora još nisu poznati, procurila je informacija da će Tielemans u Monacu završiti za relativno sitnih 20 milijuna eura.

Kako Anderlecht ne bi ostao na samo toj cifri, u dogovoru dva kluba postoji i nekoliko bonus klauzula, koje bi Tielemans mogao aktivirat s vremenom, pa bi belgijski prvoligaš tako dodatn profitirao.

Tielemansov dolazak na Stade Louis II na ljeto praktički znači da će klub napustiti iskusni Joao Moutinho, u koja Jardim ima bezuvjetno povjerenje, ili pak Timeoue Bakayoko, koji je na pragu odlaska u Chelsea.

Tako će Azurna obala postati bogata za još jednog dragulja, ovaj put belgijskog.


Reci što misliš!