Sport

Nogomet, Primera

Barcelona odustala, ipak bez Neymara u Madridu

Barcelona odustala, ipak bez Neymara u Madridu
Twitter / @FCBarcelona

"S obzirom na pravnu nesigurnost i na izostanak očitovanja Suda za sportsku arbitražu, kad je do početka utakmice ostalo manje od 12 sati, kako bi se potpuno koncentrirali na sport, klub je odlučio da neće prijaviti Neymara za utakmicu", stoji u priopćenju koje je u nedjelju objavila Barcelona uoči večerašnjeg El Clasica na Santigao Bernabeuu protiv Real Madrida.

Brazilac je 8. travnja u utakmici s Malagom zaradio isključenje za koje je automatska kazna od jedne utakmice, ali je dodatno kažnjen s još dvije utakmice zabrane nastupa, zbog toga što je ironičnim pljeskom pozdravio sudačku odluku. Neymar je u prošlom kolu odradio jednu utakmicu kazne, a Barcelona je u petak poslijepodne uputila žalbu španjolskom Sudu za sportsku arbitražu, nadajući se da bi sud mogao smanjiti kaznu.

No, sud je sa zasjedanjem završio u petak ujutro i nije imao vremena proučiti predmet pa je Barcelonina žalba ostala bez odgovora, što su neki španjolski mediji protumačili kao pokušaj stvaranja pat pozicije u kojoj bi Neymarova kazna bila nepravomoćna, jer nije završio žalbeni postupak. No, u Barceloni su odlučili da se neće kockati s mogućim gubitkom bodova za "zelenim stolom", za što bi postojala podloga u disciplinskom pravilniku Španjolskog nogometnog saveza, jer bi Neymarov nastup u El Clasicu značio ubacivanje kažnjenog nogometaša u igru.

"Barcelona je začuđena ogromnom pravnom rupom koja je nastala odbijanjem Suda za sportsku arbitražu da ispuni svoju zadaću, što izravno šteti klubovima i natjecanju", istaknuto je u Barceloninom priopćenju.

Pretpostavlja se da će trener Barcelone Luis Enrique u početni sastav koji će suprotstaviti Realu umjesto Neymara uvrstiti 23-godišnjeg Paca Alcacera i pridružiti ga Lionelu Messiju i Luisu Suarezu u napadu Katalonaca. Druga najvjerojatnija opcija bila bi osnaživanje veznog reda portugalskim reprezentativcem Andreom Gomesom.  

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!