Sport

Košarka, A1 Liga

Naglić: Alkar je bio odlična priprema za doigravanje, a protiv Cibone očekujem odličnu četvrtfinalnu seriju

Naglić: Alkar je bio odlična priprema za doigravanje, a protiv Cibone očekujem odličnu četvrtfinalnu seriju
Mate Krezić

Košarkaši Zadra su s rezultatom 101-67 nadigrali sinjskog Alkara i tako najavili da su spremni za četvrtfinale doigravanja u kojem će Zadar odmjeriiti snage s Cibonom

Trener zadarskih košarkaša, Aramis Naglić, smatra kako je njegova momčad spremna za izazove koji slijede:

- Nama je ova utakmica bila priprema za ono što dolazi i nismo se htjeli pokazati u slabom ritmu. Napravili smo dobar ulazak u utakmicu, pa sam kasnije mogao pustiti rezervne igrače u igru. Prvenstveno je to trebalo Mazalinu koji je dobio 30 minuta u nizu. Bitno je da smo bili ozbiljni i skoncentrirani, a oni igrači na koje najviše računam u doigravanju su pokazali da su spremni. Kad sam pogledao rezultat na kraju prve četvrtine (42-9, nap.a.) pomislio sam da sam nešto preskočio i da mi je vrijeme prebrzo prošlo jer ne sjećam se niti kroz igračku niti kroz trenersku karijeru da je netko u A1 Ligi postigao 42 koša u samo jednoj četvrtini.

Zadar u četvrtfinalu ide na Cibonu, a zagrebačka momčad ima prednost domaćeg terena:

- To će biti lijepa serija jer očekujem pravi derbi, kakav samo Zadar i Cibona mogu pružiti. Iznimno cijenim i Cibonu i njihovog trenera Mulaomerovića jer imali su tešku sezonu s puno neprilika i s velikim brojem utakmica, a sve su odradili pošteno. Ali mi smo spremni, Cibona nam je sama po sebi dovoljan motiv i siguran sam da ćemo uživati u jako dobroj košarci.

Trener Alkara, Damir Milačić, ostao je velik i u uvjerljivom porazu svoje momčadi te je vrlo rado pohvalio Zadar i trenera Naglića:

- Ovo je za Zadar bio jedan lakši trening za podizanje forme pred doigravanje. Zadar dobro izgleda, a trener Naglić sa svojom momčadi radi dobar posao što se uostalom vidjelo i na današnjoj utakmici.

Parovi četvrtine finala:

Cibona - Zadar
Šibenik - Zagreb
Split-  Vrijednosnice Osijek
Jolly - Cedevita


Reci što misliš!