Sport

Tenis

Tenisačice Bjelorusije i SAD-a u finalu Fed Cupa

Tenisačice Bjelorusije i SAD-a u finalu Fed Cupa

Tenisačice Bjelorusije i SAD-a borit će se u studenom za naslov pobjednica Fed Cupa, nakon pobjeda u polufinalima nad Švicarskom, odnosno Češkom

Bjelorusija u Minsku svladala Švicarsku sa 3-2, ali je sve bilo gotovo već nakon nedjeljnih pojedinačnih dvoboja u kojima su domaće tenisačice bile bolje i stigle do nedostižne prednosti. Aliaksandra Sasnovič je svladala Timeu Bacsinszky sa 6-2, 7-6 (2), a potom je 18-godišnja Arina Sabalenka sa 6-3, 2-6, 6-4 nadigrala Viktoriju Golubić. U utješnom meču parova Martina Hingis i Belinda Benčić su sa 6-0, 6-1 pobijedile Olgu Govorcovu i Veru Lapko.

Mnogo je dramatičnije bilo u Saddlebrooku, gdje je o plasmanu u finale odlučivao dvoboj parova u kojem su CoCo Vandewghe i Bethanie Mattek-Sands pobijedile Čehinje Katerinu Sinikovu i Kristynu Pliškovu sa 6-2, 6-3 te odvele Amerikanke do prvog finala nakon 2010. godine. Prethodno je Vandewghe svladala Siniakovu sa 6-4, 6-0, a braniteljice trostrukog naslova je u igri održala Marketa Vondroušova svladavši Lauren Davis sa 6-2, 7-5.

Bjeloruskinje su prvi put stigle do finala u kojem će 11. i 12. studenoga ugostiti Amerikanke, najuspješniju Fed Cup naciju sa 18 naslova. No, američke su tenisačice posljednji put trijumfirale daleke 2000. godine.

Uz četiri reprezentacije koje su se borile za finale, Svjetsku skupinu Fed Cupa sljedeće će godine činiti još Francuska, Belgija, Njemačka i Nizozemska. Francuska je sa 4-0 nadigrala Španjolsku, Belgija je s 3-2 slavila u Rusiji, Njemačka je sa 3-2 pobijedila Ukrajinu, a Nizozemska je s 3-2 trijumfirala u Slovačkoj.


Reci što misliš!