Sport

rukomet

Ivan Ninčević na isteku sezone odlazi u zasluženu rukometnu mirovinu

Ivan Ninčević na isteku sezone odlazi u zasluženu rukometnu mirovinu
Goran Stanzl/PIXSELL

Zadarski rukometaš, bivši hrvatski reprezentativac Ivan Ninčević zvani Killer broji svoje posljednje dane bogate igračke karijere. Treću godinu odrađuje u turskom Bešiktašu, može ostati još, ali jednostavno, odlučio je reći, dosta. Kraj karijere je stigao, u desetom mjesecu imat će 36 godina.

Meni je u Turskoj predivno, kao što ste rekli tu sam tri godine. Tri godine smo bili prvaci u Turskoj, klub je svake godine sve bolji, dobro smo igrali i u Ligi prvaka. Ponudili su mi novi ugovor na još dvije sezone, ali ne mogu više. Fizički bih bez problema mogao odraditi još 2-3 godine ali glava ne misli tako haha. Imam troje djece, suprugu koji su bez mene u Zadru. Odlučio sam, ovo je zadnja sezona, za desetak dana eto me nazad mojoj obitelji i rodnom gradu“.

Znači definitivno zbogom aktivnom igranju, ili ipak postoji šansa odraditi još koju godinu u Hrvatskoj.

„Stvarno nemam ambicija da igram u Hrvatskoj, osamnaest sezona profesionalnog igranja sve govori. Bilo je dosta i previše, karijera je bila dobra i uspješna, ja sam zadovoljan. Kad nešto odlučim, to je tako“.

Utakmice odigrane za reprezentaciju ipak su nešto što ostaje u trajnom, neizbrisivom sjećanju.

Apsolutno je tako, to su bili najbolji trenuci moje karijere. Sedamdesetak susreta odigrao sam za našu selekciju. Imam i dosta medalja. Srebro iz 2009. sa SP u Hrvatskoj,zatim bronca s EP u Srbiji 2012, sa SP 2013 u Španjolskoj, također bronca dok je osvojena brončana medalja i na Olimpijadi u Londonu 2012. Predivno je bilo i ponosno biti dio takvog kolektiva, ostale su lijepe uspomene na uspjehe koje smo ostvarili. Tu je puno dobrih i kvalitetnih prijateljstava, jednostavno predivan dio moje karijere“.

Najdraže utakmice, je li postoje.

Uh, možda dvije, protiv Francuza u Srbiji kada smo ih pobjedom izbacili s prvenstva i recimo ogled za treće mjesto protiv Slovenije u Španjolskoj“.

Najdraži suigrač.

„Svi ti dečki su vrhunski igrači i moji dobri prijatelji, ali kao trebam onda ću istaknuti Vorija i Zrnića“.

Na kormilo reprezentacije vratio se Lino Červar.

„Po meni, mislim da osim njega nemamo trenera koji je dorastao takvim izazovima. On može izvuči iz momčadi maksimum, strašan je motivator i sigurno je najbolji izbor za ovo prvenstvo kojeg ćemo biti domaćini.“

I na kraju pitali smo Ivana vidi li sebe u trenerskim vodama.

„Nemam tih ambicija niti sam ih gajio kao igrač. Ne mogu sebe zamisliti u tome. Jednostavno ne vidim se u tom poslu“,  rekao je Ivan Ninčević za Sport023.


Reci što misliš!