Sport

Košarka, Euroliga

Fenerbahče i CSKA trokorakom na Final Four

Fenerbahče i CSKA trokorakom na Final Four
euroleague.net

Košarkaši Fenerbahčea i moskovskog CSKA postali su prvim sudionicima ovogodišnjeg Final Foura Eurolige, nakon što su slavili pobjede i u trećim utakmicama četvrtfinala doigravanja; Turci su pred svojim navijačima sa 79-61 svladali atenski Panathinaikos, a Rusi su na gostovanju u Vitoriji nadigrali Baskoniju sa 90-88

Fenerbahče su do uvjerljive pobjede predvodili Bobby Dixon sa 13 i James Nunnally sa 12 koševa, a Bogdan Bogdanović, Ekpe Udoh, Nikola Kalinić i Luigui Datome su postigli po 10 poena svaki.

Aktualni europski prvak CSKA je u neizvjesnoj završnici u Vitoriji umalo izgubio šest koševa prednosti. Baskonia je imala šut za pobjedu, ali Nikita Kurbanov blokirao pokušaj trice Shanea Larkina. Cory Higgins je postigao 21 koš za pobjednike, Nando De Colo je uz 15 koševa imao i pet asistencija, a Miloš Teodosić se zaustavio na 13 poena i četiri asista. Tornike Shengelia je sa 19 koševa bio najefikasniji igrač Baskonije.

Fenerbahče će na Final Fouru u Istanbulu, koji će biti igran od 19. do 21. svibnja, imati prednost domaćeg terena i tražit će priliku za uzvrat Moskovljanima za prošlogodišnji poraz u šokantnom berlinskom finalu koje je odlučeno u produžetku.

Tko će se pridružiti Fenerbahčeu i CSKA neće biti poznato najmanje do petka, jer je rezultat u preostala dva četvrtfinala 1-1. Efes Pilsen pod vodstvom Velimira Perasovića će protiv Olympiakosa pokušati pred svojim navijačima ostvariti dvije pobjede za plasman na završni turnir, a isto će pokušati i Darušafaka s mladim hrvatskim centrom Antom Žižićem protiv madridskog Reala. Treće utakmice su na rasporedu u srijedu, a četvrte u petak.


Reci što misliš!