Sport

Njemački nogometni kup

Kovač i Rebić u finalu Kupa s Eintrachtom

Kovač i Rebić u finalu Kupa s Eintrachtom
eintracht.de

Nogometaši Eintrachta iz Frankfurta boljim su izvođenjem jedanaesteraca sa 2-1 svladali domaću Borussiju Moenchengladbach u polufinalu njemačkog Kupa te će se pokušati po peti put u povijesti domoći tog trofeja koji su posljednji put osvojili 1988. godine, a u finalu zadnji put igrali 2006

Pogodak za gostujuću momčad pod vodstvom Nike Kovača u 15. minuti je postigao Tawatha. U posljednjim trenucima prvog poluvremena za Borussiju je izjednačio Hofmann i rezultat se do kraja osnovnog dijela utakmice, a ni u produžetku više nije mijenjao pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca u kojem nije sudjelovao hrvatski nogometaš Ante Rebić, jer ga je Niko Kovač povukao iz igre u 75. minuti.

U prvih šest serija svi su nogometaši bili precizni, a onda je Danac Christensen promašio. Radost gostiju nije dugo trajala, jer ni Varela nije bio precizan. U osmoj seriji novi promašaj domaćih, jer ni Djibril Sow ne pogađa mrežu. Pobjednika je presudio švedski reprezenetativac hrvatskog porijekla Branimir Hrgota, čijom zaslugom je Eintracht izborio utakmicu za trofej na berlinskom Olimpijskom stadionu 27. svibnja.

U srijedu na Allianz Areni u Muenchenu o drugom finalisti odlučuju Bayern i Borussia Dortmund.


Reci što misliš!