Sport

Stolni tenis

I moćni Kinezi se pribojavaju Andreja Gaćine

I moćni Kinezi se pribojavaju Andreja Gaćine
ITTF

Kineska reprezentacija ozbiljno se počela pripremati za Svjetsko pojedinačno prvenstvo koje se krajem svibnja igra u Dusseldorfu. Muški dio reprezentacije nalazi se u Shenzhenu, a zatvoreni treninzi održavat će se od 3. travnja do 14. svibnja

Doduše, treninzi možda jesu zatvoreni za javnost, ali ne i fotografiranje. Pogotvo kada je za to zaslužan njihov trener Wu Jingping. A nama je, između nekoliko zanimljivih fotografija, za oko je zapela jedna posebna. Riječ je o velikom platnu koje svakodnevno stoji u dvorani, a na kojem su označene najveće prijetnje kineskim igračima na nadolazećem SP-u. Iako je to navodno njihova standardna procedura Kinezi ništa ne prepuštaju te su selekcionirali moguće 'mine' na putu do trona. Tako Ma Long, Fan Zhendong, Xu Xin, Zhang Jike i Lin Gaoyuan svaki dan vizualiziraju suparnike.

Konkurencija je podijeljena u tri jakosne skupine, a ono što je nama zanimljivo je da je među potencijalnim opasnostima i jedan Hrvat. Naravno, riječ je o Andreju Gaćini trenutno 36. igraču na svijetu, koji je stavljen u treću skupinu opasnih suparnika. Kinezi su izdvojili 28 igrača, od toga 16 ih je iz Europe.   

Popis svih igrača određenih po skupinama

Prva skupina: Jung Young Sik (J. Koreja), Chuang Chih Yuan (Kineski Tajpeh), Dimitrij Ovtcharov (Njemačka), Jun Mizutani (Japan), Timo Boll (Njemačka), Vladimir Samsonov (Bjelorusija), Marcos Freitas (Portugal).

Druga skupina: Wong Chun Ting (Hong Kong), Tang Peng (Hong Kong), Chen Chien-An (Kineski Tajpeh), Koki Niwa (Japan), Jeoung Young Sik (J. Koreja), Lee Sang Su (J. Koreja), Stefan Fegerl (Austrija), Robert Gardos (Austrija), Tiago Apolonia (Portugal), Simon Gauzy (Francuska), Alexander Shibaev (Rusija)

Treća skupina: Kristian Karlsson (Švedska), Par Gerell (Švedska), Emmanuel Lebesson (Francuska), Gao Ning (Singapur), Bojan Tokič (Slovenija), Andrej Gaćina (Hrvatska), Panagiotis Gionis (Grčka), Paul Drinkhall (Engleska), Liam Pitchford (Engleska), Quadri Aruna (Nigerija)


Reci što misliš!