Sport

Američki san

Lovro Mazalin se prijavio na NBA draft

Lovro Mazalin se prijavio na NBA draft

Igrači koji žele sudjelovati na ovogodišnjem NBA draftu, u vodstvo lige morali su poslati prijave najkasnije do 23. travnja. To je učinilo čak sedam igrača iz ABA lige i jedan iz A1 lige. Radi se o tzv. "early entry" odnosno preliminarnim prijavama

Među ABA-ligašima prednjače košarkaši Mega Leksa. Naime, na NBA draft ih se prijavilo čak troje: Alpha Kaba, Vlatko Čančar i Kostja Mushidi. Iz Budućnosti se prijavio Aleksa Ilić, a iz Crvene Zvezde Boriša Simanić. Svoju prijavnicu je poslao i bivši igrač Cibone Nik Slavica.

Nama je svakako najinteresantniji Lovro Mazalin, košarkaš Zadra koji u bijelo-plavom dresu igra na posudbi iz Cedevite. U prvom dijelu sezone Mazalin je pružio nekoliko uistinu sjajnih predstava, a one vrlo dobre nizale su se u kontinuitetu. Međutim, ozljeda ga je malo unazadila pa još uvijek traži onu formu na račun koje i pokušava ostvariti svoj "američki san".

Osim navedenih ABA-ligaša, na draft se prijavio i Luka Božić iz Zagreba koji je pod vodstvom trenera Danijela Jusupa izrastao u ponajboljeg igrača A1 lige. Četvrti Hrvat na ovogodišnjem draftu bit će Leo Čizmić koji brani boje Seville.

Napomenimo kako su u pitanju preliminarne prijave koje uglavnom služe košarkašima i njihovim agentima da osluškuju što pojedini klubovi i skauti misle o njima te koji im se izbor predviđa. Svi navedeni igrači do 12. lipnja mogu povući svoje prijave i tako zadržati pravo izlaska na neki od budućih NBA draftova.


Reci što misliš!