Sport

A-1 Liga 2016/17

Doigravanje za prvaka Hrvatske: Pobjede Cedevite i Splita

Doigravanje za prvaka Hrvatske: Pobjede Cedevite i Splita
Marko Lukunić/PIXSELL

Košarkaši Cedevite i Splita poveli su 1-0 protiv Jolly JBS-a i Vrijednosnica Osijek u četvrtfinalu doigravanja za prvaka Hrvatske

Cedevita je u Šibeniku pobijedila Jolly JBS 85-66, dok je Split na Gripama porazio Vrijednosnice Osijek 67-59. Četvrtfinale se igra na dvije pobjede, a druge utakmice na rasporedu su 29. travnja u Zagrebu i Osijeku.

Dvoboj na Baldekinu bio je repriza nedavnog finala Kupa u kojem je Cedevita uvjerljivo slavila rezultatom 102-66. Ovoga puta nije bila tolika uvjerljivo, međutim pobjeda nije bila upitna nakon što su gosti već u prvoj četvrtini poveli 14 koševa razlike (22-8).

Jolly se u trećoj četvrtini približio na minus tri (51-54), no aktualni prvak je do kraja četvrtine pobjegao na + 7 (63-56), a u zadnjoj dionici mirno priveo susret kraju.

Goste su do pobjede predvodili Toni Katić, Marko Tomas i Mirza Begić sa po 13 koševa, dok su Miro Bilan i Filip Krušlin zabili po 12 koševa. Kod domaćina najefikasniji su bili Ivan Novačić sa 24 i Josip Bilinovac sa 14 koševa.

U drugom susretu Split je pobijedio Osijek 67-59. Momčad Vladimira Krstića odlično se držala u prve tri četvrtine, no u zadnjoj dionici je pala. Osijek je na otvaranju posljednje dionice je poveo 52-50. Međutim, Split je načinio seriju 8-0 i nakon toga više nije ispuštao prednost.

Kod domaćina najefikasniji su bili Mateo Kedžo sa 24 koša i Goran Filipović sa 18 koševa, dok su u suparničkim redovima najefikasniji bili Filip Krajina sa 14 i Domagoj Vuković sa 13 koševa.

Preostale dvije utakmice četvrtfinala na rasporedu su u četvrtak, a sastaju se Šibenik – Zagreb , te Cibona – Zadar.


Reci što misliš!