Sport

Primera 2016/17

Sedmica Barcelone protiv Osasune, dvije asistencije Rakitića

Sedmica Barcelone protiv Osasune, dvije asistencije Rakitića
Manu Fernandez / AP

U susretu 34. kola španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona je na Camp Nou deklasirala Osasunu 7-1 uz dvije asistencije hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića

Barca je ovom pobjedom pobjegla Real Madridu na tri boda prednosti, no 'Kraljevski klub' ima dvije utakmice manje, a prvu će igrati večeras u La Corinu protiv Deportiva.

Golove za Barcu zabili su Lionel Messi (12, 61), Andre Gomes (30, 58), Paco Alcacer (64, 87) i Javier Mascherano (67-11m). Rakitić je asistirao Gomesu u 30. minuti za vodstvo 2-0, te u 61. minuti Messiju za vodstvo 4-1. Pogodak za goste zabio je Roberto Torres u 48. minuti.

Katalonci su do pobjede došli bez suspendiranog Neymara i Luisa Suareza koji je utakmicu pratio s klupe za pričuve, dok je Messi igrao do 63. minute.

Premda je Messi ponovo odigrao sjajno, euforiju navijača izazvao je njegov sunarodnjak Javier Mascherano koji se nakon sedam godina provedenih u dresu katalonskog velikana napokon upisao među strijelce.

Mascherano je u 67. minuti sigurno realizirao kazneni udarac uz ovacije navijača, ali i oduševljenje suigrača. Bio je to njegov 318 nastup u dresu Barcelone.

Katalonci vode na ljestvici sa 78 bodova, dok Real Madrid ima 75 bodova uz dvije utakmice manje.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!