Sport

Stolni tenis

Gaćina se nakon dvije godine vraća na Zagreb Open

Gaćina se nakon dvije godine vraća na Zagreb Open
ITTF

Zagreb će od 2. do 6. svibnja ponovno ugostiti ponajbolje svjetske stolnotenisače i stolnotenisačice. Na 6. Zagreb Openu u Domu sportova trebalo bi nastupiti 340 natjecatelja iz čak 51 zemlje svijeta, što je rekordni broj natjecatelja i zemalja

Hrvati će u velikom broju nastupiti na turniru u Zagrebu, a organizatora najviše veseli povratak Andreja Gaćine koji protekle dvije godine nije nastupao.

- Gaćina se vraća nakon dvije godine, prijašnjih sezona nije igrao zbog sustava bodovanja. Naime, na ovakvim turnirirma on je u susretima sa slabije rangiranim igračima mogao izgubiti dosta bodova. A s obzirom da je 'lovio' Olimpijske igre bodovi su mu bili bitniji - obrazložio je Milan Čolić, ispred zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Nadovezao se i direktor turnira i HSTS-a Renato Čengić:

Šesti je ovo Zagreb Open u nizu, masovniji je nego lani, a po kvaliteti će biti isto vrlo jak. Od naših treba izdvojiti Andreja Gaćinu i Tomislava Pucara od kojih očekujemo dobre rezultate.

Gaćina se nalazi na 36. mjestu svjetskog poretka i najbolje je rangirani hrvatski stolnotenisač pa su velika očekivanja itekako opravdana.

Mečevi Zagreb Opena će se moći pratiti putem Internet streaminga na Laola1.tv.


Reci što misliš!