Sport

Bayern Munchen

Ancelotti: Nismo mi krivi što smo ispali od Reala!

Ancelotti: Nismo mi krivi što smo ispali od Reala!
fcbayern.com

Nakon pet utakmica bez pobjede (Rel 1:2, Bayer 0:0, Real 2:4, Mainz 2:2, Borussia Dortmund 2:3), Bayern u subotu (18.30) gostuje kod Wolfsburga. Carlo Ancelotti rekao je

"Nismo sretni, ali to je nogomet. Idemo završiti posao u Bundesligi. Detalji su odlučili da ne uđemo u polufinale lige prvaka i finale kupa, no nisam zadovoljan sezonom."

"Stalno govorim da su za osvajanje Lige prvaka presudni detalji. Neka ozljeda ili sudačka odluka, a momčad mora biti maksimalno spremna u tom razdoblju. Nama su tri dana prije četvrtfinala važni igrači bili ozlijeđeni. Do travnja sve je bilo dobro, igrači zdravi i u dobroj formi. Onda je odšla ozljeda Lewandowskog, pa dan kasnije Hummelsa, pa sudačke odluke u Madridu."

"Nismo mi krivi što smo ispali, nismo imali sreće. No, ispadanje u polufinalu kupa protiv Dortmunda naša je pogreška. Tu preuzimam odgovornost i prihvaćam kritike. No, nije točno da momčad nije tjelesno dobro pripremljena."

"Hummels, Boateng i Alaba imali su probleme, nisu trenirali u četvrtak i upitni su za utakmicu."

Mnogi misle da će Bayern morati u drastično pomlađivanje.

"Imamo mlade igrače koji su spremni igrati. Ove sezone možda nisu odigrali puno utakmica, ali su budućnost kluba. No, nisam ovdje kao njihov menadžer nego kao trener i moram izabrati najboljih 11."

"Imam puno povjerenje u Kimmicha, iako ni on nije previše igrao. Svakako ga vidim kao zamjenu za Philippa Lahma. Sjajne je vijest da su Coman i Thiago produljili s Bayernom."

"Treninzi? Igrači su zadovoljni. Da nisu, znao bih, ali razgovaram s njima svaki dan. Ali i da nisu sretni, da im ne odgovara, to ne bi ništa promijenilo. To je moja filozofija, moj stil i tako ću nastaviti."

"Imam podršku kluba, Rummenigge i Hoeneß imaju puno iskustva i shvaćaju bolje od ostalih kako stvari funkcioniraju."

Goal.com/eZd


Reci što misliš!