Sport

Atletika

Parizu domaćinstvo Europskog atletskog prvenstva 2020. godine

Parizu domaćinstvo Europskog atletskog prvenstva 2020. godine
AP

Europsko prvenstvo u atletici 2020. godine bit će održano u Parizu, potvrđeno je u petak nakon sastanka čelnika Europske i Francuske atletske federacije

Bit će to 26. izdanje Europskog atletskog prvenstva, a održat će se od 26. do 30. kolovoza 2020. godine na pariškom stadionu Charlety koji može primiti 20.000 gledatelja. Na njemu su do sada bila održana dva finala IAAF Grand Prixa, 1994. i 2002. godine, a stadion Charlety će 1. srpnja biti domaćin ovogodišnjeg pariškog mitinga Dijamantne lige. 

"Ushićen sam što je Skupština Europske atletske federacije valorizirala pariški projekt domaćinstva Europskog atletskog prvenstva 2020. To je ambiciozan, ali realan projekt koji nam omogućuje da vratimo naš sport u središte pozornosti neposredno nakon Olimpijskih igara. Uvjeren sam da je Pariz sposoban organizirati fantastično prvenstvo, kao što smo imali priliku osjetiti u Zuerichu i Amsterdamu, kao i ono kakvom ćemo svjedočiti u Berlinu", izjavio je predsjednik Europske atletske federacije Svein Arne Hansen.

"Mogućnost da ugostimo Europsko atletsko prvenstvo u Francuskoj za nas predstavlja veliki priliku za ujedinjenje klubova i naših članova oko jednog popularnog događaja, što se podudara s vrijednostima do kojih držimo; postavljanje novih ciljeva, predanost i solidarnost", istaknuo je predsjednik Francuske atletske federacije Andre Giraud.

Francuska je u prošlosti samo jednom bila domaćin Europskog prvenstva u atletici, daleke 1938. godine na Olimpijskom stadionu u pariškom predgrađu Colombes. No, tada su pravo nastupa imali samo atletičari, a sudjelovalo je njih 272 iz 23 države.

Organizatori EP-a 2020. u Parizu očekuju nastupe oko 1500 atletičarki i atletičara iz 51 europske države.


Reci što misliš!