Sport

Vaterpolo

Talijani bolji od 'Barakuda' u prijateljskom susretu

Talijani bolji od 'Barakuda' u prijateljskom susretu
AP Images

Na riječkoj Kantridi talijanska je vaterpolska reprezentacija s 5:4 pobijedila Barakude u prijateljskoj utakmici u sklopu trodnevnih priprema

Počelo je promašajem peterca kapetana hrvatske vaterpolske reprezentacije, Sandra Sukna. Bila je to uvertira u prijateljski dvoboj Hrvatske i Italije odigran na Kantridi. Sastavi koji su kroz povijest odigrali niz velikih utakmica, uključujući i olimpijsko finale u Londonu rasplivavaju se ovoga vikenda u Rijeci, i to u svrhu priprema za velika natjecanja koja ih očekuju ovoga ljeta. I jedni i drugi izborili su finale Svjetske lige u Rusiji (20. do 25. lipnja), nakon kojega će se usmjeriti prema mađarskoj prijestolnici zbog Svjetskog prvenstva koje počinje 17. i završava 29. srpnja.

Sukno je tako u prvoj hrvatskoj akciji pogodio vratnicu iz peterca, a Talijani su preko Di Fulvija i Aicardija bili u vodstvu od 0:2 nakon prvih osam minuta igre. Obojica izbornika, i Tucak i Campagna isprobavali su taktičke mogućnosti s petnaestoricom u rosteru, za to je vrijeme sastav aktualnih olimpijskih, svjetskih i europskih doprvaka uspio zabiti svoj prvi pogodak. Učinio je to u 10. minuti negdašnji kapetan Primorja, a danas član napuljske Acquachiare, Ivan Krapić.

Dugo je svijetlilo i tih 1:2, a onda se, na 2.12 do poluvremena pratnje u proplivavanju oslobodio naturalizirani Francuz, Michael Bodegas, strijelac trećeg talijanskog pogotka. Do velikog odmora Barakude će iskoristiti i drugog igrača više pa će po isključenju Bertolija s lijeve strane pogoditi Fatović.

Nije ovo dakle, bila utakmica s pregršt pogodaka, igralo se baš kako bi se provjerile snage i onih igrača koji ne figuriraju kao prve opcije u bazenu pri pohodima na nove medalje i jednih i drugih. Osim sjajnih vratarskih obrana Bijaća i Del Lunga i podosta pogođenih vratnica, niskom broju golova pridonio je i sudački kriterij. Riječki arbitri, Franulović i Čipčić puštali su “mušku” igru, uz mnoštvo kontakata koji bi se “svirali” u ozbiljnoj, natjecateljskoj utakmici.

Po jedan pogodak u trećoj četvrtini postigle su – najprije gostujuća, a onda i domaća “sedmica”. Kapice Vincenza Renzuta i Antonija Petkovića valjalo je upisati među strijelce, a s njima i rezultat od 3:4 uoči posljednjih osam minuta. Nastavljeno je po gotovo identičnom sinopsisu, a talijansku je pobjedu pet minuta prije kraja osigurao Velotto, a konačnih 4:5 postavit će Sukno. I taj je pogodak izmamio nešto jači pljesak inače ugodno popunjenih riječkih tribina koje nisu zaboravile najveće trenutke radosti u kojima je sudjelovao i dubrovački as.


Reci što misliš!