Sport

Košarka, A1 Liga

Naglić: Želimo se još jednom vratiti u Zagreb

Naglić: Želimo se još jednom vratiti u Zagreb
Mate Krezić

Nakon prve četvrtfinalne utakmice i pobjede Cibone nad Zadrom, serija se seli u Krešin dom. Zadrani su u Zagrebu ostavili jako loš dojam i morat će itekako 'zapeti' da ga poprave i pobjedom izbore majstoricu

Uz osvrt na poraz u prvoj utakmici, susret je najavio trener Zadra, Aramis Naglić:

- Ostali smo dužni jer ovo je play-off i utakmicu smo izgubili pristupom, a momčad iz ovog okruženja ne može igrati tako 'mekano'. Protivnik je bio puno čvršći, razbili su nam svaku napadačku kretnju i jednostavno smo pustili prvu utakmicu da prođe pokraj nas. To mi nikako nije drago. Uvjeren sam da ćemo sutra izgledati puno bolje jer ako budemo pravi onda možemo očekivati pobjedu. I ja i cijela momčad se želimo još jednom vratiti u Zagreb.

Trener Naglić nije uspio detektirati što je bio razlog tako mekanom pristupu, no siguran je kako se on više neće ponoviti:

- Ne znam što je razlog tome, možda su neki igrači već 'spakirali kofere' što nije nimalo profesionalno. Budući da su ovo prave utakmice koje ti nešto ipak donose, očekivao sam da ćemo biti puno britkiji i puno snažniji. Svi smo odgovorni za to, i igrači i stožer, ali garantiram da će sutra pristup biti puno drugačiji.

Ivan Ramljak, inače jedan od boljih igrača u Naglićevom sastavu, u prošloj je utakmici igrao ispod svakog kriterija te se na neki način sam 'izbacio' iz petorke:

- On je jednostavno 'ispao' iz utakmice. Pričao sam s njim i dodatno smo trenirali jer on nam je izuzetno važan igrač upravo u tom energetskom dijelu koji u Zagrebu nismo imali. I on je svjestan katastrofalne utakmice koju je odigrao ali uvjeren sam da će sutra biti na svojoj uobičajenoj razini.

Iako su se Zadrani posebno spremali na obranu tandema Reynolds-Žorić, oni su svejedno 'privatizirali' utakmicu i Naglićevoj momčadi stvarali velike probleme. Postoje li neka nova obrambena rješenja za taj dvojac?

- Razmišljamo o alternativama u obrani, ali nema tu puno prostora za velike promjene. To su dva igrača visoke vrijednosti i kao takvi stvaraju prednost. Imaju karakter i suigrače koji znaju igrati tako da Ciboni uistinu nije potrebno puno filozofije za napadačku igru. Ali držim da je sve stvar pristupa koji ćemo u ovoj utakmici, ponavljam, promijeniti.

Uzvratni susret između Zadra i Cibone na rasporedu je u nedjelju u 18 sati.


Reci što misliš!