Sport

Serie A 2016/17

Rimski derbi završio novom pobjedom Lazia

Rimski derbi završio novom pobjedom Lazia
sslazio.it

Na dan kad je sudac utakmice Atalanta - Juventus priznao svoju pogrešku što je oštetio Juve, umalo je velika sudačka pogreška produljila borbu za naslov prvaka

No, Lazio je kao gost toliko nadigrao Romu da crvenima nije pomogao ni izmišljen penal. Plavi su slavili s 3:1, čime su učvrstili četvrto mjesto koje vodi u Europsku ligu, Milanu bježe devet bodova, dok je Roma ostala devet bodova iza Juventusa i mora braniti drugo mjesto od Napolija.

Immobile je otpao u zadnji čas, vjeruje se zbog ozljede na zagrijavanju, a Džeko je odmah u drugoj minuti imao dobru šansu i pokazao da će biti najveća prijetnja.

Salah je jako dobro pucao u osmoj minuti, golman je jedva obranio, i tko bi rekao da će to biti kraj Romine dominacije?!

Naime, otkako je u 11. minuti Lulić prošao 'starog prijatelja' Rüdigera i zakuhao prvu šansu za plave, Lazio je postao gospodar terena. U idućoj akciji, u 12. minuti, Keita Balde doveo je Lazio u vodstvo 1:0! Prevario je Fazija i Emersona na rubu šesnaesterca i prizemno pogodio.

Potom je Lazio oštećen za penal nakon starta Fazija na Lukakuu, pa je Parolo u 36. imao veliku šansu nakon Keitina bijega, ali je Szczesny obranio

Simone Inzaghi zamijenio je Lukakua u 42. minuti Filipeom Anderdsonom, a sudac Orsato oštetio je Lazio kada je Romi darovao jedanaesterac u 45. minuti iako Biglia nije ni taknuo Stootmana! De Rossi je pogodio za 1:1

Kao i na otvaranju utakmice, Džeko je imao veliku šansu u 47. minuti, ali je nakon prodora Salaha, sa 6-7 metara bio neprecizan.

I onda dvije kontre i kraj priče - Dušan Basta u 50. minuti za 1:2 udarcem sa 16 metara, pa je u 81. Szczesny skinuo zicer Andersonu, a u 85. Lulić je povukao kontru i dao Keiti za novi gol i 1:3.

U 90. minuti zbog groznog starta džonom Rüdiger je isključen.

Prva je to pobjeda Lazija nad Romom u Serie A nakon studenog 2012., a Keita prvi igrač Lazija s dva gola Romi na utakmici nakon Roberta Mancinija 1998.

Roma je dobila najviše penala ove sezone u Serie A (13, od čega 11 golova).

Roma je, inače, u gradskom derbiju zaigrala u posebnim dresovima s porukom 'SPQR' na prsima. To znači Senatus Populusque Romanus, odnosno Senat i stanovnici Rima, kao povijesni moto grada.

Goal.com/eZd

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!