Sport

Premiership 2016/17

Engleska: Mourinhu novi remi i nova ozljeda!

Engleska: Mourinhu novi remi i nova ozljeda!
AP

Manchester United nije uspio pobijediti čak ni 17. na tablici Swansea, a Jose Mourinho pravi je majstor remija - to mu je već 14. u 34 kola

Završilo je 1:1, nakon što je Rooney pogodio iz jedanaesterca u 45. minuti (nakon dvojbenog prekršaja Fabianskog na Rashfordu), a izjednačio je Sigurdsson u 79. iz slobodnog udarca.

A osim gubitka dva boda, Mourinha brine i ozljeda Lukea Shawa, koji je zamijenjen u devetoj minuti zbog ozljede.

Ionako je bez Zlatana Ibrahimovica, Paula Pogbe, Chrisa Smallinga, Phila Jonesa, Marcosa Roja i Timothyja Fosu-Mensaha, dok je Marouane Fellaini bio suspendiran.

Manchester United postavio je novi klupski rekord s 25 ligaških utakmica u nizu u jednoj sezoni bez poraza. Samo, od toga je 12 remija... i tek drugi put u povijesti kluba da je United ostvario dvoznamenkasti broj domaćih remija u sezoni! Sezone 1980./81. imao ih je 11.

Samo je Alan Shearer (190) zabio u više premijerligaških utakmica nego Wayne Rooney (150), koji je i prvi igrač u povijesti kluba s 20 ligaških golova iz penala.

A Islanđanin Gylfi Sigurdsson zabio je više golova iz slobodnih udaraca u Premier ligi otkako je došao u Englesku 2014./15. nego ijedan drugi igrač (6).

Goal.com/eZd

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!