Sport

Premiership 2016/17

Londonski derbi pripao Tottenhamu

Londonski derbi pripao Tottenhamu

U londonskom derbiju ljutih rivala Tottenham je u nedjelju na svom stadionu protiv Arsenala slavio sa 2-0, te je ostao na četiri boda zaostatka iza vodećeg Chelseaja

Pogotke za Spurse postigli su Dele Alli (55) i Harry Kane (58-pen).
  
Nogometaši Chelseaja prethodno su u susretu 35. kola na gostovanju pobijedili Everton 3-0. Golove za 'Bluese' zabili su Pedro (66), Gary Cahill (79) i Willian (86).

Middlesbrough i Manchester City su odigrali 2-2, nakon što je City izjednačio pet minuta prije kraja utakmice. 'Boro' je vodio 1-0 i 2-1 golovima Alvara Negreda (38) i Caluma Chambersa (77), no City se oba puta vratio, a strijelci su bili Sergio Aguero (69-11m) i Gabriel Jesus (85).

Domaćin je pobjedom mogao produžiti nadu za ostanak u elitnom društvu, dok su Cityju bodovi bili potrebni u borbi za plasman u Ligu prvaka. Na koncu oba sastava mogu biti nezadovoljna. Middlesbrough jer je sve bliže padu u niži rang, dok je City ugrozio plasman u LP.

I drugi klub iz Manchestera je remizirao. United je na Old Traffordu odigrao 1-1 protiv Swansea Cityja. Domaćin je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela golom Waynea Rooneyja iz jedanaesterca, a izjednačio je Gylfi Sigurdsson u 79. minuti.             

U ponedjeljak Watford dočekuje Liverpool.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!