Sport

Najskuplji transfer u povijesti

FIFA istražuje Pogbin transfer u United

FIFA istražuje Pogbin transfer u United
manutd.com

FIFA je potvrdila da trenutno istražuje transfer Paula Pogbe koji je prošlog ljeta prešao iz Juventusa u Manchester United za rekordnih 105 milijuna eura. Krovna nogometna organizacija je odlučila provjeriti sve financijske iznose i transakcije vezane uz ovaj prelazak

Najsporniji je Mino Raiola, agent francuskog veznjaka, pošto nije jasno koliko je zaradio od cijelog posla. Povod je dokument koji je objavljen od strane Football Leaksa u novoj knjizi Football Leaks: The Dirty Business of Football. Prema njemu, Raiola bi od cijelog transfera trebao zaraditi 49 milijuna eura, a problem je u tome što je plaćen od strane oba kluba i samog igrača. 

Manchester United mu je isplatio 19,4 dok je od Juventusa inkasirao 27 milijuna eura. Dodatnih 2,6 milijuna je dobio zbog činjenice da je zastupao Pogbu. Naravno, takvi aranžmani su zabranjeni od strane Fife. 

Iz Manchester Uniteda su poručili za engleske medije: "Ne komentiramo ugovore. FIFA je imala dokumente od dana kada je transfer obavljen u kolovozu."

Klub s Old Trafforda je također poručio da ih nitko iz Fife nije do sada kontaktirao. Juventus se još nije oglasio. 


Reci što misliš!