Sport

Nogomet, Serie A

Kalinić strijelac u pobijedi nad Lazijom

Kalinić strijelac u pobijedi nad Lazijom
AP Images

Nogometaši Fiorentine na krilima Nikole Kalinića pobijedili su Lazio 3-2 u susretu 36. kola talijanskog nogometnog prvenstva

Kalinić je ušao u igru u 65. minuti pri vodstvu gostiju 1-0 nakon što je u 55. zabio Keita Balde. Međutim, samo 13 minuta kasnije 'viole' su vodile 3-1. Izjednačio je Khouma Babacar u 67. minuti, a šest minuta kasnije Kalinić je postigao pogodak za 2-1. Bio je to njegov 15. gol ove sezone u Serie A, te ukupno 20. u svim natjecanjima.

U 76. minuti Kalinić je sjajno prošao s lijeve strane i pucao, ali je pogodio vratnicu, no Cristiano Lombardi je nespretnom reakcijom zabio u vlastitu mrežu za 3-1. Do kraja susreta rimski sastav je ublažio poraz, a pogodak je postigao Alessandro Murgia u 81. minuti.

Milan Badelj nije nastupio zbog ozljede, a nije bilo niti Hrvoja Milića. Kod gostiju je Ivan Vargić ostao na klupi za pričuve.

U drugom susretu večeri Atalanta i Milan su odigrali 1-1. Andrea Conti je u 44. minuti zabio za vodstvo domaćeg sastava nakon pogreške gostujućeg vratara Gianluigija Donnarumme. Milanovoj 'jedinici' je lopta ispala iz ruke, a Conti je iskoristio poklon. Izjednačio je Gerard Deulofeu tri minute prije kraja susreta.

Mario Pašalić je za goste igrao do 76. minute.

Na ljestvici vodi Juventus sa 85 bodova, Roma je druga sa 78 bodova, dok na trećem mjestu Napoli ima 77 bodova. Lazio je četvrti sa 77 bodova, Atalanta ima 66, Milan 60, a Fiorentina 59 bodova. Iz lige su već ispali Pescara i Palermo, a korak do druge lige je i Crotone sa 28 bodova, četiri manje od zone spasa.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!