Sport

Tenis

WTA Rim: Šarapova predala Lučić-Baroni

WTA Rim: Šarapova predala Lučić-Baroni
AP

Mirjana Lučić-Baroni igrat će u osmini finala Premier 5 WTA turnira u Rimu, nakon što joj je u utorak Ruskinja Marija Šarapova predala meč 2. kola, zbog ozljede butnog mišića, pri vodstvu 2-1 u trećem setu

Utorak je bio dan loših vijesti za 30-godišnju rusku tenisačicu, jer je neposredno prije početka dvoboja s našom najboljom tenisačicom saznala kako nije dobila pozivnicu ni za glavni turnir, ni za kvalifikacije Roland Garrosa, da bi se potom i ozlijedila tijekom dvoboja s Mirjanom Lučić-Baroni, što joj je onemogućilo kretanje i prisililo na predaju, iako je u tom trenutku imala prednost 'breaka' u odlučujućem setu.

Lučić-Baroni je bolje počela meč, otvorila ga 'breakom', što joj je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta. U drugom je Šarapova došla do prednosti, povela 4-1 i bez poteškoća izborila treći set.

I u setu odluke Ruskinja je došla do prednosti oduzevši servis Lučić-Baroni u prvom gemu, ali je tijekom odigravanja drugog gema osjetila bolove u butnom mišiću lijeve noge i zatražila liječničku pomoć. Nakon nekoliko minuta predaha i pomoći koja joj je ukazana u svlačionici, Šarapova se vratila na teren, ali je nakon dugačkog trećeg gema, u kojem je Lučić-Baroni spasila četiri 'break-lopte', odlučila predati meč.

Tako je Mirjana stigla do svoje prve pobjede nad peterostrukom osvajačicom Grand Slam turnira i trostrukom pobjednicom u Rimu (2015, 2012. i 2011.) te prvi put nakon polufinala 1998. godine stigla do osmine finala u Rimu.

Za mjesto u četvrtfinalu Lučić-Baroni će se u četvrtak boriti s pobjednicom dvoboja najbolje svjetske tenisačice Njemice Angelique Kaerber i Estonke Anett Kontaveit, koje će dvoboj 2. kola igrati u srijedu.

WTA Rim - 2. kolo

Mirjana Lučić-Baroni (HRV/16) - Marija Šarapova (Rus) 6-4, 3-6, 1-2, predaja


Reci što misliš!