Sport

Nogomet, Serie A

Juventus prvak, rođendanski gol Mandžukića

Juventus prvak, rođendanski gol Mandžukića
Italy Photo Press/PIXSELL

Nogometaši Juventusa svladali su u pretposljednjem kolu Serie A u Torinu Crotone s 3-0 i osigurali šesti naslov prvaka zaredom, a Marijo Mandžukić je na svoj 31. rođendan zabio prvi gol na utakmici

Mandžukić je u 13. minuti probio obranu Crotonea, a bio je to njegov jubilarni 10. gol u sezoni. Na 2-0 povećao je sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca Paulo Dybala u 39. minuti. U 83. minuti Alex Sandro je udarcem glavom potvrdio pobjedu za ukupno 33. naslov prvaka Italije u povijesti torinskog giganta. Mandžukić je odigrao cijelu utakmicu, a u zadnjim sekundama je gotovo s centra igrališta umalo postigao i svoj drugi gol na utakmici.  

Juventus je ove sezone već osvojio nacionalni kup, a u finalu Lige prvaka u Cardiffu čeka ga obračun s Real Madridom. 

Milan je kod kuće s uvjerljivih 3-0 i 90-minutni učinak Marija Pašalića slavio protiv Bologne, pa slavna momčad kolo prije kraja ima šesto mjesto koje vodi u Europu.Andrija Balić je odigrao 60 minuta, a Stipe Perica ostao na klupi kod Udinesea koji je doma odigrao 1-1 s Sampdorijom. 

Genoa našega trenera Ivana Jurića spasila se ispadanja zahvaljujući domaćoj pobjedi nad Torinom (2-1), a posljednje kolo odlučuje hoće li ligu napustiti Crotone ili Empoli, koji je danas izgubio kod kuće protiv Atalante (0-1). Empoli ima bod više i ide u goste već otpisanome Palermu, dok Crotone doma dočekuje Lazio.  

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!