Sport

Hokej na ledu

NHL: Ottawa izborila sedmu utakmicu protiv prvaka

NHL: Ottawa izborila sedmu utakmicu protiv prvaka
Screenshot / YouTube

Hokejaši Ottawe izborili su odlučujuću, sedmu utakmicu finala Istočne konferencije NHL-a pobijedivši pred svojim navijačima aktualne prvake iz Pittsburgha sa 2-1 u šestom dvoboju serije te tako izjednačili rezultat u pobjedama na 3-3

Gosti su poveli pogotkom Jevgenija Malkina u petoj minuti druge trećine, ali to je bio jedini udarac igrača Penguinsa koji je prošao pokraj odličnog vratara Craiga Andersona. Veliki dužnik iz pete utakmice, koju su Senatorsi izgubili sa 7-0, u šestom je dvoboju obranio 45 udaraca i bio prva zvijezda domaće momčadi.

Bobby Ryan je u 14. minuti druge trećine uspio svladali Matta Murrayja za izjednačenje na 1-1, kad je Ottawa imala dva igrača više na ledu. Pobjednički pogodak razaornim udarcem postigao je Mike Hoffman. Obojici strijelaca Senatorsa to su bili šesti golovi u ovogodišnjem doigravanju.

Sedma, odlučujuća utakmica za plasman u finale Stanley Cupa na rasporedu je u noći sa četvrtka na petak (2 sata iza ponoći), a domaćin je Pittsburgh koji je i do konferencijskog finala stigao u sedmoj utakmici, u kojoj su Penguinsi kao gosti svladali Washington. 

 


Reci što misliš!