Sport

Košarka, NBA Liga

James o Irvingu: Taj dečko je poseban

James o Irvingu: Taj dečko je poseban
Screenshot / Youtube

Razigravač Clevelanda Kyrie Irving je sa 42 koša postavio osobni rekord u doigravanju i bio glavni inicijator preokreta u drugom poluvremenu četvrte utakmice finala Istočne konferencije, kojim su aktualni NBA prvaci nadoknadili 10 koševa zaostatka nakon prve dvije četvrtine i na kraju svladali Boston sa 112-99 te poveli sa 3-1 u seriji na četiri pobjede

Sve do polovice druge četvrtine činilo se da će Boston, nakon iznenađujuće pobjede u trećem dvoboju, uspjeti doći i do drugog trijumfa u Quicken Loans Areni te šokirati prvake i njihove navijače. Naime, u tom je trenutku Avery Bradley, strijelac pobjedničke trice na kraju treće utakmice, pogodio još jedan dalekometni šut za 16 koševa prednosti gostujuće momčadi (49-33), a LeBron James je bio na klupi sa četiri osobne pogreške i samo 10 koševa.

No, tada se ukazao Kyrie Irving, druga zvijezda Cavaliersa, kojemu pripadaju jednake zasluge za prošlogodišnji naslov kao i vođi momčadi iz Clevelanda. Pogađao je trice, na čudesne, akrobatske načine završavao akcije pod košem, a nije ga zaustavila ni ozljeda skočnog zgloba koju je zaradio kod jednog polaganja pred kraj treće četvrtine. Uhvatio se za lijevu potkoljenicu uz bolan izraz lica i ostao na parketu. No, stisnuo je zube, zategnuo vezice na tenisici i nastavio kao da se ništa nije dogodilo.

"U mislima mi je bilo samo da im ne možemo dopustiti da izjednače na 2-2. Ne možemo s tim rezultatom otići u Boston. Treba nam ova pobjeda", otkrio je tok svojim misli junak večeri Kyrie Irving nakon fantastične partije.

"Taj dečko je poseban. Bilo mi je zadovoljstvo sjediti u pozadini i gledati ga. Rođen je za takve trenutke", izjavio je LeBron James nakon dvoboja u kojem je Kyrie Irving od 19. minute do kraja dvoboja ubacio 36 od svoja 42 koša, čime je srušio svoj prethodni rekord iz pete utakmice prošlogodišnjeg velikog finala, kad je Golden Stateu ubacio 41 koš i pokrenuo Cleveland prema velikom preokretu od 1-3 do trijumfa.

"Vidio je da je Bron morao izaći i želio je ponijeti momčad. Upravo to je učinio", prokomentirao je trener Clevelanda Tyronn Lue Irvingovu predstavu.

No, nije ni James samo sjedio i gledao, iako ga je Lue morao čuvati zbog upadanja u teškoće s osobnim pogreškama. James je u drugom poluvremenu ubacio 24 od svoja 34 koša, od toga 15 u zadnjoj četvrtini. Od trenutka kad je Boston poveo 49-33 pa do kraja dvoboja, Irving i James su ubacili 60 poena, a cijela gostujuća momčad samo 50. Pritom su Cavaliersi u drugom poluvremenu imali čak 71 posto šuta. Kevin Love je pobjedi Cavsa pridonio sa 17 koševa i isto toliko skokova.

Trener Celticsa Brad Stevens nije bio zadovoljan obranom koju su njegovi igrači odigrali na Irvingu.

"Uvijek imate opcije, ali nisam siguran da smo mi birali prave. Kad ga krene šut, onda ga je teško zaustaviti. No, ono na što moramo paziti su situacije kad nam je prolazio i dolazio do obruča", izjavio je Stevens koji će sigurno do pete utakmice pokušati pronaći način kako spriječiti Irvinga da ponovi ovakvu utakmicu. 

Unatoč sjajnoj predstavi Irvinga i odličnom drugom poluvremenu Jamesa, Boston je bio u igri sve do četiri minute prije kraja. Nakon trice Jonasa Jerebka Celticsi su zaostajali šest koševa (97-103). No, tada je LeBron James dovršio ono što je započeo Irving. Prvo je pogodio tricu, a onda i dva puta za dva poena za 110-97 na dvije i pol minute do kraja.

Strijelce Celticsa predvodili su Avery Bradley sa 19 i Jae Crowder sa 18 koševa. Momčad Bostona svjesna je da u petoj utakmici, u noći sa četvrtka na petak (2.30 sati), pred svojim navijačima mora tražiti iskupljenje za dva uvjerljiva uvodna poraza u TD Gardenu.

"Svjesni smo da nismo dobro igrali u tim utakmicama. Želimo našim navijačima darovati bolji ishod nego u prva dva nastupa", zaključio je Jae Crowder.


Reci što misliš!