Sport

Nogometni mercato

'Procurila' Juventusova lista ljetnih želja

'Procurila' Juventusova lista ljetnih želja
juventus.com

Iako im sezona još nije završila i tek igraju najvažniju utakmicu sljedećeg vikenda protiv Real Madrida u finalu Lige prvaka, Juventus se opasno sprema za transferni period

Žele pojačati gotovo sve linije u svojoj igri, no neće se puno toga mijenjati, kostur ostaje isti. Na listi želja nema kao kod Reala ili Barcelone cijeli popis nerealnih želja, Stara dama cilja tri igrača koje realno mogu dovesti, piše Germanijak.

Prvi od njih je Douglas Costa iz Bayerna, Brazilac koji se nije naigrao ove sezone, a koštao je Bavarce 30 milijuna eura kada su ga 2015. godine doveli iz Shaktara. Nije sretan malom minutažom, počeo je samo 14 utakmica i bio bi zadovoljan kada bi pronašao klub gdje bi bio prva opcije na svojoj krilnoj poziciji. Tuttosport piše kako će im se u borbi za njega suprotstaviti Manchester United. Costa bi se sjajno uklopio u novi 4-2-3-1 sustav Stare dame.

Drugi je bek Milana, Mattia De Sciglio, koji je već rekao klubu kako želi biti prodan ovog ljeta i kako neće produžiti ugovor. Ove sezone imao je problema s ozljedama, no odigrao je 27 utakmica. Već se dugo nagađa o njegovom prelasku u Juventus, a to će se gotovo sigurno i dogoditi. Polivalentan je na krilnoj poziciji, može igrati beka i krilo, lijevo ili desno i to ga čini savršenim igračem za Allegrija koji ga je već trenirao u Milanu i zna kako 'diše'.

Žele pojačati i zadnju liniji gdje su ipak većinom stariji igrači, Barzagli ima već 36 godina i nije više u cvijetu mladosti. Pitali su Porto kolika je cijena njihovog braniča Felipea, a dobili su odgovor kako se radi o 30 milijuna eura. Radi se o stabilnom igraču koji bi se dobro uklopio u brzu i tehnički vrhunsku obranu Stare Dame.

Napad se neće mijenjati, nema ni potrebe kad imate Higuaina, Dybalu, Mandžukića…Također ni vezni red Pjanić-Khedira se neće mijenjati.


Reci što misliš!