Sport

košarka. žkk zadar

Josipa Sesar: Poziv Jelenković, Oštrić i Mandić u kadetku reprezentaciju je i potvrda našeg odličnog rada

Josipa Sesar: Poziv Jelenković, Oštrić i Mandić u kadetku reprezentaciju je i potvrda našeg odličnog rada

Mlade zadarske košarkašice Nika Jelenković, Anđela Oštrić i Ana Mandić pozvane su na pripreme U-16 kadetske reprezentacije koje kreću 10. lipnja u Slavonskom Brodu.

Cure će u mjesec i pol dana pokušati izboriti mjesto među 12 najboljih koje će izbornik Dean Nemec i trenerica Marija Kovač Mijač odabrati za nastup na Europskom prvenstvu u kolovozu u Francuskoj.

Oduševljena ovim vijestima uz cure bila je i njihova trenerica u mlađim kategorijama Josipa Sesar:

„Prije nekoliko dana na adresu kluba stigla je obavijest kako se Jelenković, Mandić i Oštrić pozivaju na pripreme kadetske reprezentacije u Slavonski Brod. Smatram da su pozivi opravdani jer je iza tih djevojaka odlična sezona kako u kadetskom tako i u seniorskom uzrastu. Ove godine su baš među seniorkama ušle u ozbiljniju minutažu, osjetile su tu snagu Prve lige i vjerujem kako će im to i za reprezentaciju i za njihov daljnji razvoj puno koristiti“.

Jelenković, Mandić i Oštrić zasigurno su najzaslužnije što su kadetkinje Zadra ove sezone osvojile naslov viceprvakinja Hrvatske. Jelenković je, podsjetimo, na završnici u Zagrebu bila i najbolji strijelac, dok se skupa s Mandić našla i u najboljoj petorci turnira.

„Pa one su sigurno nositeljice te generacije. Bez njih tri sigrno da ekipa ne bi stigla tako daleko. Pokazale su veliki talent ali teško je tu još govoriti o nekakvoj kvaliteti. Ove sezone  uložile su u treninge veliki rad i pokazale kako je pred njima, ukoliko tako nastave, jedna svijetla košarkaška budućnost“.

Ovi pozivi samo su potvrda dobrog i kontinuiranog rada u Ženskom košarkaškom klubu Zadar.

„Pa naravno! I potvrda  da se dugogodišnji rad u omladinskom pogonu uvijek isplati. Svake godine minimalno jedna cura ode u reprezentaciju, a ove ih imamo čak tri. Ja se nadam da će se narednih godina taj broj samo povećavati, jer Zadar je grad košarke i uvijek je imao u svim generacijama dobre i kvalitetne igračice. Nastavit ćemo s tom tradicijom“.

Čestitke djevojkama na svemu postignutom uz želju da se nametnu izborniku Nemecu i da u Francuskoj dostojno predstavljaju svoj grad, klub i trenerice bez kojih sasvim sigurno ni one ni bi danas bila gdje jesu, prenosi Sport023.


Reci što misliš!