Sport

najava iz kluba

Na Viru će se održati završnica boćarskog Kupa Hrvatske

Na Viru će se održati završnica boćarskog Kupa Hrvatske
K. Škrbić

Otok Vir je dobio boćarski spektakl početkom srpnja: Boćarski klub „Vir“ bit će domaćin završnice boćarskog Kupa Hrvatske u organizaciji Hrvatskog boćarskog saveza i Boćarskog saveza Zadarske županije

Jedna četvrtfinalna skupina i finale Kupa Hrvatske održat će se 8. srpnja na virskom boćalištu uz Muja, dok će domaćin druge četvrtfinalne skupine biti Nin, odnosno županijski prvoligaš „Grgur Ninski“.

O ovoj se odluci HBS-a šuškalo već neko vrijeme u boćarskim kuloarima, a cijela je stvar napokon riješena na posljednjoj sjednici "Izvršnog odbora HBS-a" na kojoj su, među ostalim, usvojene propozicije i kalendar natjecanja za sljedeću sezonu, kao i odluka kojom će svi boćarski klubovi u III. HBL za natjecanje morati prijaviti rezervno natkriveno boćalište za susrete s momčadima iz različitih županija.

Kako su virski boćarski Bluzeri na korak od ranga HBL-a, vjerojatno će u slučaju osvajanja naslova prvaka I. Županijske boćarske lige, s prijavom dopunskog igrališta,ići prema Povljani, a manje vjerojatno prema „Crvenim kućama“ kao drugom klubu iz Zadarske županije koji ima natkriveno boćalište.

No, to će biti slatka tema kojom će se Virani baviti nakon što odrade sezonu i eventualno osvoje naslov. Završnica Kupa je zato izvjesna, a dodijeljeno domaćinstvo, pored činjenice kako na Vir dolaze najbolji hrvatski klubovi poput prvoligaša BK „Marinići“ koji su već ostvarili plasman na završnicu Kupa, znači i priliku da se pred svojim navijačima i simpatizerima virski boćari promoviraju na najbolji mogući način – plasmanom među osam najboljih.

To dalje znači kako će Virani kroz kvalifikacijski sustav Kupa Zadarske županije morati ostvariti proći neokrznuti; prvo unutar osam kvalifikacijskih skupina s četiri momčadi, potom će to morati ponoviti u jednoj od dvije skupine s četiri pobjedničke momčadi iz prvog kruga te na koncu u finalu Kupa županije.

Prošle godine Bluzeri su došli do finala u kojemu su u sjajnom meču poraženi rezultatom 4-5 od domaćina „Lišana“ u Lišanima Ostrovičkim, ali su osim srebra dobili i prednost domaćinstva u kvalifikacijskim skupinama.

Ako se discipline momčadskog Kupa Hrvatske – dva puta krug po dva boda, pojedinac s dva boda i par koji nosi tri boda u meču – odigraju na razini njihove kvalitete, eto Virana makar u finalu Kupa županije i na pragu ulaska među osam najboljih u Hrvatskoj.

A to bi za Virane bila još uvijek neispričana priča, možda i najljepša i najveća od svih dosadašnjih. Određeni su i datumi održavanja kvalifikacijskih mečeva po skupinama i finale Kupa županije – 15. i 22. lipnja; prvo na blagdan "Tijelovo" i potom tjedan dana kasnije na praznik – "Dan antifašističke borbe". 


Reci što misliš!