Sport

Utaja poreza

Ronaldu prijeti kazna zbog utaje poreza

Ronaldu prijeti kazna zbog utaje poreza
realmadrid.com

Cristiano Ronaldo uskoro bi mogao postati predmetom optužbi za izbjegavanje plaćanja poreza u Španjolskoj

Tužiteljstvo u toj zemlji je predalo dokumente državnoj poreznoj upravi, koja će odlučiti treba li nastaviti s postupcima protiv napadača Real Madrida, javlja BBC, a prenosi Sportarena.

Informacije iz Španjolske govore o tome da je 32-godišnji Ronaldo osumnjičen zbog pronevjere 15 milijuna eura između 2011. i 2014. godine.

Prošloga prosinca, dokumenti koji su nespretno izašli u javnost pokrenuli su sumnju kako je igrač izbjegavao plaćanje poreza na bogatstvo stečeno autorskim pravima. To je bogatstvo zatim držano na offshore računima, no Ronaldo sve te sumnje odbacuje.

Jose Mourinho je također bio naveden kao osoba uključena u ove tvrdnje, nakon što je međunarodni konzorcij novinara otkrio 18 milijuna dokumenata. On je također sve sumnje odbacio.

Mogući nastavak pravosudnog postupka protiv Ronalda i priča o utaji poreza s njegove strane, dolazi dan nakon što je Vrhovni sud u Španjolskoj potvrdio kaznu zatvora Lionelu Messiju. Ipak, teško je očekivati da će napadač Barcelone u zatvor.

U toj je zemlji naime, na snazi kazneni zakon po kojemu kazna zatvora u razdoblju kraćem od 2 godine može biti dosuđena kao uvjetna.


Reci što misliš!