Sport

Hokej na ledu

NHL: Pittsburgh izborio finale nakon dva produžetka

NHL: Pittsburgh izborio finale nakon dva produžetka
Twitter / @penguins

U odlučujućem, sedmom susretu finala doigravanja Istočne konferencije NHL lige hokejaši Pittsburgh Penguinsa su nakon dva produžetka pobijedili Ottawa Senatorse 3-2 i u seriji na četiri pobjede slavili 4-3

Bila je to fantastična serija sa sedam utakmica i završnom dramom nakon koje su se radovali aktualni prvaci.

Pittsburgh će u finalu igrati protiv Nashville Predatorsa koji su u finalu Zapada pobijedili Anaheim 4-2, a prva utakmica na rasporedu je 29. svibnja u PPG Paints Areni u Pittsburghu. Penguinsi su u prilici postati prva momčad u posljednjih 19 godina koja je obranila naslov prvaka. Posljednjima je to uspjelo Detroit Red Wingsima (1997, 1998).

"Ponosan sam na dečke. Nije bilo lako, no odigrali smo hrabro i izborili smo plasman u finale", kazao je trener pobjedničkog sastava Mike Sullivan.

Odlučujući pogodak postigao je Chris Kunitz u 86. minuti utakmice.

"Posve je nebitno tko je zabio gol. Ovoga sam puta to bio ja, međutim sreća je bila na mojoj strani. Bila je ovo dramatična serija", kazao je Kunitz, koji je zabio i vodeći pogodak na utakmici u 30. minuti.

Izjednačio je Mark Stone 20 sekundi kasnije. Domaćin je u 52. minuti stigao do nove prednosti golom Justina Schultza, a četiri minute kasnije za 2-2 je zabio Ryan Dzingel. Do kraja utakmice više nije bilo golova, a mreže su mirovale i u prvom produžetku. Sve do šeste minute drugog produžetka kada je Kunitz gotovo s plave linije opalio i zabio pogodak preko ramena Craiga Anderona koji je do tada imao 39 obrana.

"Nisam najbolje zahvatio pak, no možda i bolje", dodao je Kunitz sa smiješkom.

Posljednji put pogodak u drugom produžetku sedme utakmice doigravanja NHL lige postignut je davne 1994. godine kada su NY Rangersi pobijedili Devilse u finalu Istoka, a pogodak je postigao Stephane Matteau.


Reci što misliš!