Sport

Nogomet, Kup Kralja

Barcelona 29. put osvojila 'Copa del Rey'

Barcelona 29. put osvojila 'Copa del Rey'
Twitter / @FCBarcelona

U finalu španjolskog nogometnog Kupa Kralja Barcelona je na stadionu Vicente Calderon pobijedila Alves 3-1 obranivši tako naslov iz posljednje dvije godine

Katalonskom velikanu je to ujedno i rekordni 29. naslov pobjednika "Copa del Rey". Na drugom mjestu ljestvice osvajača je Athletic Bilbao sa 23 naslova, a treći je Real Madrid koji je u kupu slavio 19. puta.

Alevesu je već sam ulazak u finale najveći uspjeh u 96-godišnjoj povijesti kluba.

Sva četiri gola vidjeli smo u posljednjih 15 minuta prvog dijela. Prvu pravu priliku na utakmici imao je Alaves u 27. minuti, no Ibai Gomez je pogodio vratnicu. Lopta je plesala po crti, no ipak nije ušla u mrežu. Tri minute kasnije Barca je povela sjajnim pogotkom Lionela Messija s ruba kaznenog prostora. Bio je to njegov 54. gol ove sezone u svim natjecanjima, a zanimljivo svi igrači Alavesa su zabili toliko ove sezone.

Alaves je brzo izjednačio. Tri minute kasnije Theo Hernandez je zabio fantastičan pogodak iz slobodnog udarca sa 20 metara iskosa. Međutim, radost igrača Alavesa kratko je trajala. Do kraja poluvremena Barca je golovima Neymara (45) i Paca Alcacera (45+1) došla do vodstva 3-1 kojeg je u nastavku susreta rutinski sačuvala.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je za Barcu do 83. minute.

Finale je igrano na Vicente Calderonu i bila je to posljednja utakmica na ovom stadionu jer će Atletico Madrid od iduće sezone igrati na novom Wanda Metropolitano stadionu. Vicente Calderon je otvoren 1966. kao Estadio del Manzanares da bi šest godina kasnije dobio ime nekadašnjeg predsjednika madridskog Atletica.

Na njegovom mjestu bit će izgrađene poslovne zgrade, te park pod imenom 'Atletico Madrid'.


Reci što misliš!