Sport

Automobilizam

Indy 500: Takuma Sato prvi japanski pobjednik, Alonso odustao

Indy 500: Takuma Sato prvi japanski pobjednik, Alonso odustao
Jim Haines

Takuma Sato postao je u nedjelju prvi japanski vozač koji je uspio pobijediti na legendarnoj utrci 500 milja Indianapolisa, nakon što je u uzbudljivoj završnici nadmašio Brazilca Helija Castronevesa

Ovogodišnja je utrka imala dodatnu draž zbog sudjelovanja bivšeg dvostrukog svjetskog prvaka u formuli 1, Španjolca Fernanda Alonsa, koji je svom životopisu želio dodati i pobjedu na ovoj utrci.

No, u prvom pokušaju mu to nije pošlo za rukom, jer ga je Hondin motor njegovog automobila ostavio na cjedilu u 179. od 200 krugova, iako je do tada Alonso bio jedan od kandidata za trijumf. Španjolac je tijekom utrke bio vodeći u 27 krugova.

Alonso je propustio sudjelovanje na utrci za Veliku nagradu Monaca kako bi se borio za pobjedu na stazi u Indianapolisu, ali ga je i u Americi zadesila slična sudbina kakva ga prati ove sezone i na utrkama svjetskog prvenstva formule 1.

Sato je svojom pobjedom spriječio Castronevesa da postane jedan od rijetkih vozača koji su četiri puta pobjeđivali na legendarnom 'Brickyardu'.


Reci što misliš!