Sport

Roland Garros

Kiki Bertens nakon gubitka prvog seta porazila Ajlu Tomljanović

Kiki Bertens nakon gubitka prvog seta porazila Ajlu Tomljanović
AP Images

Ajla Tomljanović oprostila se od nastupa u Roland Garrosu već u prvom kolu. Dobro je otvorila meč protiv Kiki Bertens, no Nizozemka je vrlo brzo meč okrenula u svoju korist

Iznenađenje Ajle Tomljanović protiv sjajne Kiki Bertens trajalo je tek 40 minuta. U preostalih 50-ak minuta meča prvog kola dominirala je Nizozemka i potvrdila da je na Roland Garros stigla u fenomenalnoj formi.

Osvajačica prošlotjednog WTA turnira u Nürnbergu nakon početnog je šoka vrlo brzo potvrdila zašto je slovila za ogromnog favorita protiv hrvatske tenisačice koja ITF natjecanja (grand slamovi i Fed Cup) igra pod australskom zastavom.

Ajlu je u prvom setu držao sjajan servis. Točnije, nije ni Hrvatica briljirala na servisu, jednostavno je Bertens imala vrlo slab ulazak u meč. U trećoj igri Tomljanović dolazi do breaka, drži ga do kraja seta i sa 6:4 dolazi do iznenađujućeg vodstva 1-0 u setovima.

No, bilo je to sve što je Tomljanović uspjela protiv Kiki Bertens. 18. tenisačica svijeta i 18. nositeljica turnira dramatično u drugom setu podiže prvi servis i uz to kvalitetnije kažnjava Ajline pogreške. Dolazi do dva breaka i s laganih 6:1 do izjednačenja u setovima.

Treći set nije donio ništa drugačiju igru, Bertens već u prvoj igri dolazi do breaka, u drugoj spašava break-loptu na svoj servis, a zatim u idućoj igri praktički rješava pitanje pobjednice novim oduzimanjem servisa Hrvatici. U sedmoj igri Nizozemka dolazi do dvije break/meč lopte (15-40), no Ajla spašava obje. Treću ipak nije uspjela spasiti, Bertens s konačnih 4:6, 6:1, 6:1 prolazi u drugo kolo zemljanog grand slama.

Tamo je čeka 48. tenisačica svijeta, Amerikanka Bellis, koja je u tri seta svladala kvalifikanticu Lemoine.

Roland Garros, žene, 1. kolo:

Kiki Bertens (NIZ, 18) - Ajla Tomljanović (AUS) 4:6, 6:1, 6:1


Reci što misliš!