Sport

Roland Garros

Roland Garros: Pobjede Čilića i Ćorića

Roland Garros: Pobjede Čilića i Ćorića
Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski tenisači Marin Čilić i Borna Ćorić plasirali su se u 2. kolo Roland Garrosa, Čilić koji je postavljen za sedmog nositelja u 1. je kolu s uvjerljivih 6-3, 6-3, 6-3 nadigrao Latvijca Ernestsa Gulbisa, dok je Ćorić sa 7-6 (5), 6-3, 6-2 bio bolji od Francuza Mathiasa Bourguea.

Čilić je do treće pobjede u četvrtom dvoboju protiv talentiranog Latvijca koji je posljednjih godina izgubio renking zbog brojnih ozljeda stigao za 101 minutu. Tijekom čitavog dvoboja naš najbolji igrač nije suparniku dopustio niti jednu "break-loptu" uz odličnu igru nakon ubačenog prvog servisa. Čilić je osvojio 36 od 39 poena igranih na njegov prvi početni udarac.

S druge strane, Čilić je oduzimao servis Gulbisu upravo u najboljim trenucima, u prvom i trećem setu jedini "break" ostvarivao je u šestim igrama, dok je u drugom dva puta oduzeo servis Gulbisu. Prvi put u petom gemu za vodstvo 3-2, a onda i u devetom čime je okončao tu dionicu igre u svoju korist.

Čilić će u 2. kolu igrati protiv pobjendika susreta između Rusa Konstantina Kravčuka i Argentinca Federica Delbonisa.

Ćorić je protiv 23-godišnjeg Bourguea, trenutačno 156. igrača svijeta, do pobjede stigao nakon dva sata i 27 minuta igre. Prvi je set bio neizvjestan, niti jedan igrač nije pokleknuo na svom početnom udarcu iako je Ćorić osigurao tri, a Bourgue jednu "break-loptu", pa je o pobjedniku odlučivao "tie-break". U odlučujućoj igri Ćorić je bio u stalnoj prednosti i na kraju ju dobio sa 7-5.

U šestoj igri drugog seta Ćorić je napokon "slomio" servis Bourguea i poveo 4-2 te na kraju dobio tu dionicu sa 6-3. Treći je set praktički bio formalnost, Ćorić je još dva puta oduzeo servis Bourgueu i uvjerljivo okončao dvoboj.

Ćorić će u 2. kolu igrati protiv Amerikanca Stevea Johnsona.

Ranije u ponedjeljak Ana Konjuh plasirala se u 2. kolo turnira tenisačica nakon što je svladala 107. igračicu svijeta Crnogorku Danku Kovinić sa 7-5, 7-6 (4) poslije sat i 54 minute igre, dok je Donna Vekić u 1. kolu izgubila od 34. igračice svijeta Kineskinje Shuai Zhang sa 5-7, 4-6 poslije sat i 56 minuta igre.

Mlada Dubrovkinja, koja ima negativan omjer protiv Danke Kovinić, na početku meča nije uspijevala pronaći pravu igru, pa je crnogorska tenisačica prva stigla do prednosti oduzetog servisa i vodstva 5-2.

No, Ana Konjuh je nakon toga preuzela dominaciju i sa dva "breaka" dobila je početni set sa 7-5.

U drugom setu, kod 1-1, Konjuh osvaja servis protivnice, a potom kod vodstva 5-4 servira za meč, ali Kovinić se spašava i izjednačuje na 5-5. Nakon toga set odlazi u tie-break koji je dobila hrvatska tenisačica.

Za Konjuh i Kovinić ovo je bio peti međusobni dvoboj, a Crnogorka je uspješnija s tri pobjede.

Konjuh će drugom kolu igrati protiv bolje iz susreta Francuskinje Alize Lim (259. na WTA listi) i Poljakinje Magde Linette (94. na WTA listi).


Reci što misliš!