Sport

Roland Garros

Borna Ćorić: Uvjeti mi odgovaraju i osjećam dosta samopouzdanja

Borna Ćorić: Uvjeti mi odgovaraju i osjećam dosta samopouzdanja
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Borna Ćorić odlično je krenuo na ovogodišnjem Roland Garrosu, Francuza s pozivnicom Mathiasa Bourguea (156. tenisač svijeta) svladao je sa 7-6 (5), 6-3, 6-2, a nešto više problema bilo je samo u prvom setu

"U prvom sam se setu malo tražio, no kasnije je proradio povrat servisa, bio sam agresivniji i sve je došlo na svoj mjesto. Znao sam da je lani igrao dobro, u pet setova izgubio od Murraya i da je kao domaći tenisač potencijalno opasan. No, dobro sam se osjećao na terenu i to se vidi na konačnom rezultatu. Zadnje dvije godine ovdje igram jako dobro, uvjeti mi odgovaraju i osjećam dosta samopouzdanja. No, naravno da svake godine imate veće ambicije na turniru", rekao je Ćorić koji se osvrnuo na veliku vrućinu u Parizu.

"Stvarno prži, u takvim sam uvjetima igrao možda dva puta u Australiji i više nigdje. Jako iscrpljujuće", priznao je Ćorić kojemu će sljedeći suparnik biti 25. nositelj, Amerikanac Steve Johnson. 

"Bit će teško, zahtjevan suparnik, u dobroj je formi. Ove je godine osvojio na zemlji turnir u Houstonu, prošlog tjedna igrao četvrtfinale u Ženevi. Odgovaraju mu ovakvi uvjeti na terenu, nadam se da će u srijedu biti malo hladnije i nešto sporija podloga što bi znatno povećalo moje izglede", zaključio je Ćorić koji najavljuje da će u drugoj polovici godine smanjiti broj nastupa na turnirima.

"Svjestan sam da sam u prvoj polovici godine odigrao previše turnira. No, kada si rangiran oko 80. pozicije na ATP listi prioritet ti je osvajanje bodova i pomak prema gore. S obzirom da sam posljednjih mjesec, dva imao odlične rezultate i bitno skočio na ATP listi, u nastavku sezone moj tim i ja pažljivije ćemo birati nastupe na turnirima". 


Reci što misliš!