Sport

Nogometni kamp u Privlaci

Mladi nogometaš Toni Jelinić stigao od kampa u Privlaci do Hannovera 96!

Mladi nogometaš Toni Jelinić stigao od kampa u Privlaci do Hannovera 96!

Mladi nogometašToni Jelinić otputovao je u četvrtak 25.05. u Hannover gdje je do nedjelje sudjelovao na nogometnom turniru održanom na stadionu HDI Arene nogometnog kluba iz Hannovera

Nogometni klub Hannover 96 pripremio je za njega zanimljiv program: razgledavanje stadiona kapaciteta od 49.000 gledatelja, posjet novoj akademiji bundesligaša koja je ove godine novootvorena, i naravno razgledavanje grada Hannovera, glavnog grada njemačke pokrajine Donje Saske.

Marko Kresić, voditelj nogometne škole Hannover 96, bio je oduševljen dolaskom Tonija i njegove obitelji:

‎“Toniju smo uručili pozivnicu nakon naše prve nogometne škole, održane 2016. godine, u suradnji s Falkensteiner Resortom Punta Skala i NK Sabunjarom iz Privlake. Našu pozivnicu je zaslužio jer je svih pet treninga odradio s izvanrednim angažmanom. Naša dužnost je bila da mu se na tome zahvalimo. Pozvali smo Tonija u naš grad na turnir koji se igra 3 na 3, na četiri gola (takozvani „FUNino“), na kojem je sudjelovalo više od 400 igrača. Toni nam je rekao da je ostao oduševljen, što je nama posebno drago budući da nam je cilj bio da mu priuštimo nezaboravne trenutke u Hannoveru. Osim toga, Tonijeva ekipa osvojila je vrlo dobro četvrto mjesto (od dvadeset ekipa).“

METODIKA nogometne škole iz Hannovera 

„FUNino“ je važna komponenta naše nogometne filozofije koja se temelji na „GAME INTELLIGENCE APPROACH-u”, odnosno posebnom pristupu inteligenciji igre. FUNino planiramo predstaviti na treninzima i na turnirima koji će se održati 10.7. i 31.7.2017. u Privlaci. Ovom prilikom pozivaju se svi treneri dječjih uzrasta da nam se pridruže te da nam se obrate za sva pitanja o ovom edukativnom konceptu koji ima svoje korijene u Hannoveru. Također su pozvani svi nogometaši i nogometašice od 6 do 11 godina da besplatno sudjeluju na turniru u oba termina (s početkom u 18 sati na stadionu NK Sabunjara iz Privlake, s maksimalno 100 sudionika po terminu).

Četiri nogometna tjedna s Hannoverom u 2017. godini

Nogometna škola Hannover 96 ove će godine zajedno s Falkensteiner Resortom Punta Skala održati ukupno četiri tjedna treninga u Privlaci u razdoblju od 11.7. do 6.8.2017.

Cijena sudjelovanja je 796 HRK za treninge od utorka do subote s kompletnom JAKO opremom nogometnog kluba Hannovera. Upisnina za svaki dodatni tjedan iznosi 500 HRK, a sva četiri tjedna – dakle ukupno 20 treninga - 1.999 HRK uključujući još jednu dodatnu opremu.

Uz voditelja nogometne škole i bivšeg igrača Hannovera Marka Kresića sastav trenera iz Hannover činit će i bivši igrač te hrvatski reprezentativac Danijel Štefulj, bivši albanski igrač godine i igrač Slaven Belupa Fatmir Vata, te ostali treneri s dugogodišnjim iskustvom u klubu Hannover 96 s njemačkom licencom trenera. U zadnja dva tjedna akademije očekuje se i dolazak trenera vratara Nogometne akademije Hannovera, Petera Rascha, koji je već u 2016. godini vodio treninge u Privlaci.

Naša nogometna škola je 100 % dio profesionalnog Kluba Hannovera 96. Mi smo dakle pod direktnim vodstvom sportskog direktora Hannovera i naše zajedničko sjedište je u HDI Areni", objašnjava Marko Kresić. "U potpunost smo fokusirani na treninge i prenošenju znanja polaznicima, ne na animaciju, zato i ne koristimo izraz “kamp”. Osim toga, treniramo samo jednom dnevno budući da su treninzi prema našoj metodici vrlo intenzivni. Nas cilj je da se nogometašima i trenerima lokalnih klubova približi hannoverski način treniranja, i to uz prihvatljivu cijenu i ugodan, međunarodni ambijent. Očekuju se i igrači i igračice iz drugih stranih država koji u to vrijeme borave u Falkensteiner Resortu Punta Skala. Imamo želju da s polaznicima nogometnih treninga podijelimo naše znanje koje se temelji na GAME INTELLIGENCE APRROACH-u, a da u isto vrijeme upoznamo i hrvatske oblike treninga. Zato pozivamo sve lokalne klubove na sudjelovanje u našim treninzima te na zajedničku suradnju. Svaki klub koji prijavi igrače bit će nagrađen JAKO loptom za svakog prijavljenjog sudionika. Za nogometaše i trenere koji se istaknu na akademiji i koji pokažu zanimanje, postoji mogućnost posjete Hannovera s ciljem jačanju međusobne suradnje."

Za detaljnije informacije i prijave možete kontaktirati broj telefona 091 2724060, javiti se emailom na nksabunjar01@gmail.com ili direktno kontaktirati tajništvo nogometne škole na lokaciji HDI Arene u Hannoveru (email: fussballschule@hannover96.de). 


Reci što misliš!