Sport

Pine beach X weekend

Državno prvenstvo u kros triatlonu ovog vikenda u Pakoštanima

Državno prvenstvo u kros triatlonu ovog vikenda u Pakoštanima

Drugi Pine Beach X Weekend održaa se u subotu i nedjelju, 3. i 4. lipnja u Pine Beach Pakoštane eko resortu, a posjetitelji će se moći natjecati u čak tri različite sportske discipline: kros triatlonu, aquatlonu i plivačkom maratonu.

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog natjecanja koje je privuklo sportaše iz Hrvatske, ali i strance željne sportskih uzbuđenja u netaknutoj prirodi, ove je godine Pine Beach domaćin državnog prvenstva u sprint kros triatlonu.

Osim profesionalaca, prijave su otvorene i za rekreativce, a atraktivna trasa sastoji se od 500 metara plivanja, 11 km MTB-a i 4 kilometra trčanja. Utrka je posebna po činjenici da jedino na njoj triatlonci startaju s pješčane plaže, a među natjecateljima nastupit će i naša proslavljena triatlonka i ovogodišnja pobjednica utrke Wings for Life World Run Željka Šaban Milčić.  

Uz triatlon, natjecat će se i u plivačkom maratonu te aquatlonu (plivanje i trčanje). U velikom plivačkom maratonu natjecatelje očekuje utrka na 4000 metara, dok je mali plivački maraton dužine 1000 metara, a posebne plivačke kategorije bit će dostupne za djecu svih uzrasta. 

 


Reci što misliš!