Sport

Nogomet, Liga prvaka

Buffon: Jako žalimo za ovim raspletom

Buffon: Jako žalimo za ovim raspletom
juventus.com

Kapetan Juventusa nije krio razočaranje porazom u finalu Lige prvaka

"Veliko razočaranje, jer smo mislili da smo napravili sve potrebno da dođemo ovdje i napokon uzmemo naslov", rekao je vratar Juventusa Gianluigi Buffon nakon poraza 4:1 u finalu Lige prvaka od Reala, prenosi Goal.

"Odigrali smo sjajno prvo poluvrijeme, stvorili Realu velike probleme, tako da je stvarno šokirani konačnim raspletom. Nismo iskoristili prednost na terenu i to je razočaravajuće. A da bi osvojili ovaj trofej, morate biti jači od svih nedaća. U drugom poluvremenu oni su pokazali klasu, snagu, ali i način kako se dobivaju ovakve utakmice te su zasluženo dobili. Naravno, jako žalimo za ovim", zaključio je Buffon.

Riječ je dobio i Massimiliano Allegri...

"Ponosan sam na igrače i sve ono što smo postigli ove sezone. U Cardiff smo došli po trofej, nažalost nismo ga osvojili. Bili smo dobri u prvom poluvremenu, nismo iskoristili svoje prigode. U drugom poluvremenu oni su pokazali klasu, snagu, ali i način kako se dobivaju ovakve utakmice te su zasluženo dobili. Pjanić je osjetio problem s koljenom, Real pojačao ritam i došao je težak period", rekao je Massimiliano Allegri, pa nastavio:

"Onda smo dobili gol kod kojeg se lopta odbila i promijenila smjer i tu smo psihički pali. Real Madrid je odlična momčad puna sjajnih individualaca, ali nas je taj nesretni gol presjekao. Sada hladne glave moramo analizirati sezonu, vidjeti koji dio momčadi moramo pojačati kako bismo se dodatno pojačali i krenuli po ovaj trofej sljedeće sezone."

Massimiliano Allegri je nastavio...

"Čak bih rekao da smo se previše potrošili u prvom dijelu, više nego što smo trebali; brzo smo gubili posjede i nije nam bilo lako igrati. Morali smo biti smireniji. No, treba biti i realan, Real je danas bio odličan. U nastavku su podigli tempo, a treći gol nas je zbilja uništio."

Trener Juventusa ipak je optimist...

"Sljedeće sezone želimo Ligu prvaka, ali moramo osvojiti i prvenstvo i kup. Moramo naći energije, biti još jači dogodine", završio je Allegri.


Reci što misliš!