Sport

Nogomet, Kvalifikacije za SP 2018

Čačić okupio reprezentativce, Santini i Subašić od prvog dana na pripremama

Čačić okupio reprezentativce, Santini i Subašić od prvog dana na pripremama
Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak započinje pripreme za gostovanje na Islandu, a izbornik Ante Čačić najavljuje kvalitetne treninge i lov na novi uspjeh za kraj sezone

Vatreni su u ponedjeljak prijepodne krenuli na pripreme u Sv. Martinu na Muri, gdje će ostati do četvrtka, a u subotu lete na Island. U Reykjaviku će u nedjelju odigrati jednu od ključnih kvalifikacijskih utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

"Na treninzima ćemo učiniti sve kako bismo uspješno odradili tu utakmicu. Očekuje nas dobra podloga, ugodan ambijent. Tu nam je uvijek bilo dobro ozračje, a nadam se da će opet mnogi navijači doći na otvoreni trening", kaže izbornik Ante Čačić za službene stranice Saveza.

U Sv. Martin na Muri tijekom ponedjeljka dolaze i finalisti Lige prvaka - Luka Modrić i Mateo Kovačić, koji su s Real Madridom obranili naslov, te Mario Mandžukić, strijelac jedinog pogotka za Juventus.

"Svi moramo biti ponosni na ono što su naši igrači napravili u Ligi prvaka, kako ove sezone, tako i proteklih sezona. Osim toga, mnogi su osvojili i nacionalna prvenstva. U finalu Lige prvaka u Cardiffu vidjeli smo maestralnu prezentaciju Luke Modrića i fantastičan gol Marija Mandžukića koji će se pamtiti godinama. Hvala im na tome i moramo biti sretni, a to će im biti dodatni poticaj da sezonu završe i pobjedom u reprezentaciji", poručio je izbornik.

Po prvi put se na okupljanju reprezentacije za jednu službenu utakmicu našao Ivan Santini.

"Odličan je osjećaj konačno biti dio reprezentacije. Ova je generacija zaista vrlo snažna, rekao bih možda i najbolja ikad. Odlično je popunjena na mojoj poziciji, ali i svim drugim mjestima u momčadi. No, sretan sam da je konačno došlo moje vrijeme", rekao je Ivan Santini za Goal, pa nastavio:

"Meksiko? Došli smo u Los Angeles rasterećeno, zaigrali bez ikakvih briga. Puno je momaka prvi put bilo na drugom kontinentu, ali dali smo sve od sebe i to nam se vratilo na najbolji mogući način. Nismo previše očekivali od tog dvoboja, no bili smo pošteni i sve je ispalo kako treba."

Island?

"Island je vrlo nezgodan suparnik, pogotovo na domaćem travnjaku. Ali, ova naša reprezentacija ima kvalitetu, vjerujem da ćemo se s Islanda vratiti s pobjedom."

Bliži se početak prijelaznog roka, kakvo je vaše stanje u Caenu?

"Iskreno, sada uopće na razmišljam o Caenu, na pameti mi je samo utakmica s Islandom. Gotova je klupska sezona, ne želim uoči ovako važne utakmice misli trošiti na takve stvari. Samo reprezentacija, a onda ćemo kasnije vidjeti što će biti s klubom", završio je Santini.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!