Sport

nogomet, liga prvaka

UEFA izabrala: Luka Modrić u momčadi Lige prvaka, Mandžukićev gol najljepši

UEFA izabrala: Luka Modrić u momčadi Lige prvaka, Mandžukićev gol najljepši
Twitter / @realmadrid

Hrvatski kapetan Luka Modrić uvršten je u najboljih 18 igrača ovosezonske Lige prvaka dok je pogodak Juventusovog napadača Marija Mandžukića u finalu protiv Real Madrida proglašen najljepšim golom, objavila je u ponedjeljak UEFA.

Europski nogometni savez UEFA, koji organizira Ligu prvaka, 31-godišnjeg Modrića je uvrstio zbog “njegovih odličnih brzih dodavanja i napadačke igre koji su pomogli Real Madridu”. Real Madrid je u subotu u Cardiffu s 4-1 pobijedio Juventusa u finalu i obranio naslov prvaka Europe.

Hrvatski reprezentativni napadač Mario Mandžukić zabio je u 27. minuti gol za 1-1. UEFA je taj pogodak proglasila najljepšim u ovoj sezoni Lige prvaka.

“Nezaboravni akrobatski završetak u najvećoj utakmici sezone”, navedeno je u obrazloženju na internetskoj stranici UEFA-e. Organizacija navodi kako su najbolje birali njeni “tehnički promatrači”: Alex Ferguson, Ryan Giggs, Mircea Lucescu, Fabio Capello, Roy Hodgson, Peter Rudbaek, Mixu Paatelainen, Ginés Meléndez, Thomas Schaaf i Ionan Lupescu.

U momčadi sezone našao se i bosansko-hercegovački vezni igrač Miralem Pjanić. “Bio je ključna figura Juventusovog puta do finala. Puno je trčao i pokazao kvalitetu na sredini terena".

Među najboljih 18 našla su se osmorica igrača prvaka Real Madrida od kojih četvorica veznih - Modrić, Isco Alarcón, Toni Kroos i Casemiro. Finalist Juventus ima trojicu – vratara Gianluigi Buffona, braniča Leonarda Bonuccija i Pjanića.

Momčad sezone Lige prvaka po izboru UEFA-e:

Vratari:

Gianluigi Buffon (Juventus)
Jan Oblak (Atlético Madrid)

Braniči:

Leonardo Bonucci (Juventus)
Dani Carvajal (Real Madrid)
Marcelo (Real Madrid)
Sergio Ramos (Real Madrid)
Diego Godín (Atlético Madrid)

Vezni:

Casemiro (Real Madrid)
Toni Kroos (Real Madrid)
Luka Modrić (Real Madrid)
Isco (Real Madrid)
Miralem Pjanić (Juventus)
Tiemoué Bakayoko (Monaco)

Napadači:

Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Lionel Messi (Barcelona)
Antoine Griezmann (Atlético Madrid)
Kylian Mbappé (Monaco)
Robert Lewandowski (Bayern)


Reci što misliš!