Sport

Kvalifikacije za SP

Goran Mrđen: Brinu ozljede Krsnik i Marić

Goran Mrđen: Brinu ozljede Krsnik i Marić
Miranda Cikotic/PIXSELL

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Goran Mrđen dan uoči kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Slovenije u Osijeku (subota, 18 sati) izjavio kako ga brinu ozljede Žane Krsnik i Dore Marić zadobivene u pripremnoj utakmici protiv Švedske u srijedu

"Nastupi Krsnik i Marić su još uvijek neizvjesni. Obje su odigrale dobru utakmicu protiv Švedske, Žana u napadu sa 11 golova, a Dora je u obrani uvijek dobra i jako bitna. Ako ona neće moći igrati, tada bismo u samo jednom i pol treningu morali mijenjati obranu, a to nam sigurno ne ide na ruku. Ipak, mislim da je opterećenje na slovenskoj strani, a mi se pogotovo na domaćem terenu moramo postaviti tako da trebamo imati 158 minuta isključenja i malo tehničkih grešaka. Slovenke su sada sigurno uvjerenije da nas mogu proći i da im je olakšan put na Svjetsko", rekao je Mrđen.

Iskusna reprezentativka Aneta Benko istaknula je kako reprezentacija prvi puta igra u ovakvom sastavu, ali da će dati sve od sebe kako bi ostvarila pobjedu.

"Mi smo prvi put u ovakvom sastavu. Istina je da smo imale mali broj treninga i pokušavale smo se uigrati koliko je god to moguće. Mislim da uz ovakvu mladost i poneko iskustvo, nitko nam ne može oduzeti to da se borimo i trčimo. Mislim da su njihovi glavni aduti polukontre i kontre koje trebamo zaustaviti. Ekipa Slovenije je u uzlaznoj putanji, sve igračice igraju u dobrim klubovima, iskusne su i imaju iza sebe dobru sezonu. Mislim da će biti dosta teško, ali kao što sam rekla - dat ćemo sve od sebe", izjavila je Benko, dok Maja Kožnjak smatra kako se naša reprezentacija mora postaviti agresivno na terenu. 

"Mislim da od prve minute moramo biti agresivne u obrani kako bi njima malo poremetili napad, jednostavno ih gurati izvan devet metara i ne dopustiti neke glupe greške u obrani. U napadu moramo biti koncentrirane i odigrati akcije koje smo ovih dana radili i za koje smo se pripremali. Htjela bih da igramo u punoj dvorani i pozivam sve da nas podrže jer nama će to puno pomoći", kazala je Kožnjak.

Osim utakmice u Osijeku, Hrvatska i Slovenija odigrat će i uzvrat u Celju u četvrtak (18 sati), a bolje iz ta dva ogleda izborit će plasman na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj koje će se igrati od 1. do 17. prosinca ove godine.


Reci što misliš!