Sport

danas u 20.45

Modrić: Vjerujem da ćemo pobijediti Islanđane

Modrić: Vjerujem da ćemo pobijediti Islanđane
Igor Kralj/PIXSELL

Govoreći uoči nedjeljnog kvalifikacijskog dvoboja s Islandom u Reykjaviku (20.45 sati), hrvatski kapetan Luka Modrić istaknuo je da "poštuje domaću reprezentaciju" te dodao da "ništa ne smije biti alibi našoj reprezentaciji, koja je došla po pobjedu".

"Dobro smo se pripremili, dobro smo trenirali i veselimo se utakmici. Znamo koliko nam znači, po meni je to najvažnija utakmica kvalifikacija i pozitivnim bismo rezultatom napravili veliki korak prema Rusiji", izjavio je kapetan hrvatske reprezentacije koji će na travnjak u Reykjaviku izvesti oslabljenu momčad, u kojoj će nedostajati nekolicina vrlo važnih igrača, poput prvog vratara Danijela Subašića i iskusnog Vedrana Ćorluke.

"Nedostajat će nam oni koji nisu s nama, oni su jako važni za našu momčad, ali imamo dovoljno kvalitetnih igrača da ih nadomjeste. Siguran sam da će to napraviti na pravi način i da se izostanci neće osjetiti", poručio je Modrić koji je protiv Islanda imao dosta pozitivnih iskustava.

Naime, Hrvatska je preko islandske reprezentacije došla na posljednje Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014., a na putu prema Rusiji naša je reprezentacija na Maksimiru sa 2-0 svladala četvrtfinalista s prošlogodišnjeg Eura.

"Svaki su puta bili čvrsta, neugodna momčad koju nije lako pobijediti, pogotovo u Reykjaviku. Prije četiri godine bilo je jako hladno, utakmica je bila vrlo borbena, s mnogo trke, ali bez izrazitih šansi. Oni su kolektiv, a ako nekoga treba izdvojiti to je Gylfi Sigurđsson koji se dokazao u njemačkoj i engleskoj ligi".

"Igraju agresivno, nikad se ne predaju bez obzira na rezultat i stoga moramo demonstrirati istu razinu borbenosti i htijenja, a tada će naša kvaliteta doći do izražaja", tvrdi Modrić i ističe:

"Mi ih poštujemo, međutim, mi smo Hrvatska i došli smo po pobjedu. Vjerujem da taj cilj možemo ostvariti."

Modrić je na najbolji mogući način završio ovu klupsku sezonu, osvojivši s Real Madridom svoj prvi naslov španjolskog prvaka i treći put trijumfirao u Ligi prvaka. Ostala mu je još samo jedna prije ljetnog odmora.

"Najgore je igrati utakmice na kraju sezone, ali ništa nam ne smije biti alibi. Moramo se maksimalno usredotočiti i siguran sam da ćemo odigrati dobro i predstaviti Hrvatsku u lijepom svjetlu, kao što smo činili u dosadašnjem dijelu kvalifikacija", zaključio je Modrić.

 


Reci što misliš!