Sport

Stolni tenis

Andrej Gaćina i Zoran Primorac prvaci Rusije!

Andrej Gaćina i Zoran Primorac prvaci Rusije!
UMMC/HSTS

Andrej Gaćina i Zoran Primorac prvaci su Rusije! Njihov UMMC u dva susreta je bio bolji od Fakel Gazproma sa 3:2 i 3:1, a njihov uspjeh je još veći ako znamo da je Fakel ove sezone osvojio Ligu prvaka

Prednost UMMC-a bila je što Samsonov nije smio nastupiti zbog pravila da u svakoj momčadi mora igrati jedan domaći igrač, a istodobno su na svojoj strani imali nesavladivog Fang Boa, Kineza koji drži deveto mjesto na svijetu.

Gaćina je igrao samo prvi susret i izgubio od Ovtcharova sa 3:1, iako je bio vrlo blizu da iznenadi favoriziranog Nijemca. U prvom setu vodio je 8:3, pa izgubio. Kod 1:1 u setovima vodio je 5:2 i 6:4. Svaki set je bilo neizvjesno do samog kraja.

- Bio je to dobar meč s Ovtcharovim, imao sam nekoliko krivih odluka pred kraj prvog seta što me koštalo pobjede. Treći i četvrti set su bili jako gusti, kako je otišlo na njegovu stranu tako je moglo i na moju - kazao je Gaćina.

Nažalost, drugi susret je propustio zbog boli u aduktoru. Stari zdravstveni problemi su opet učinili svoje.

- Ne znam koliko je ozbiljno. Ovih dana idem kod doktora pa ću znati više. Nadam se da nije ništa strašno te da se uskoro vraćam treninzima - objasnio je Gaćina, kojem je ovo prvi naslov ruskog prvaka.

- Nismo znali što očekivati, vjerovali smo da su nam šanse 50-50. Kad smo vidjeli da smo svi u dobroj formi znali smo da su nam se šanse povećale. Fang Bo je bio besprijekoran, pobijedio je u svim svojim mečevima. Na nama je bilo da se pobrinemo za treći susret što smo učinili.

Zoranu Primorcu ovo je već osma godina u novom ruskom prvaku. I četvrti naslov prvaka! S obzirom na to da je u UMMC-u u ulozi menadžera i trenera još jednom je dokazao da se i izvan arene odlično snalazi.

- Napravili smo dobar rezultat, pogotovo kad znamo da smo 'skinuli' europskog prvaka. Ostajem još jednu sezonu, sve je super i jako sam zadovoljan. Kad su rezultati dobri onda ide sve dobro. Sljedeće godine će biti malo teže, nećemo imati tako jaku momčad, ali borit ćemo se - istaknuo je Primorac.


Reci što misliš!