Sport

Košarka

Mulaomerović napustio klupu Cibone, Zdovc na pragu dogovora s Cedevitom

Mulaomerović napustio klupu Cibone, Zdovc na pragu dogovora s Cedevitom
Igor Kralj/PIXSELL

Na klupama dvaju finalista ovogodišnjeg izdanja A1 lige spremaju se velike promjene

Dva najveća zagrebačka košarkaška kluba, Cibona i Cedevita u novu će sezonu ući s novim trenerima. Razlaz prvaka Hrvatske, Cedevite, i trenera Veljka Mršića već je stara vijest, no novost je kako klupu Cibone napušta Damir Mulaomerović.

Cibona je Mulaomeroviću ponudila pomalo nesvakidašnji aranžman - da nakon izborenog finala PH i umalo osvojene titule postane pomoćni trener još uvijek neimenovanom glavnom treneru. Mula naravno takvu ponudu nije prihvatio te je od jučer u potrazi za novom trenerskom avanturom.

I dok se Cibona tek rastala s trenerom, Cedevita je na pragu dogovora s novim, odnosno sa slovenskim stručnjakom Jurom Zdovcom. Trofejni slovenski košarkaš i trener posljednji je angažman imao u grčkom AEK-u gdje je surađivao s kapetanom hrvatske reprezentacije, Rokom Ukićem.

Iako su ostali bez klupskog angažmana, i Mulaomerović i Mršić narednih će mjeseci sudjelovati u NBA ljetnoj ligi. Bivši trener Cibone u stručnom stožeru Brooklyn Netsa, a bivši trener Cedevite u stožeru Minnesota Timberwolvesa.


Reci što misliš!